Ja osoitehan on: 3695 Union Avenue, San Jose, CA 95124 |
Tältä näyttää meidän pöytä aina: chicken tikka masalaa Timolle ja palak paneeria minulle |
Kyytipojaksi tietenkin mango-lassia! |
Tuolla Rangolissa on muuten myös erinomainen lounas-buffet. Lounaan hinta on muistaakseni $13-16, eli ei edes kalleimmasta päästä. Niin ja jos käy hakemassa tuolta ruoat mukaan, niin annoskoot on ihan valtavat, ja ruokaa syö useampana päivänä (jos vain uudelleenlämmitetty maistuu). Ainut negatiivinen asia, jonka ravintolasta keksin on se, että se pitää iltapäivällä ovensa kiinni muutaman tunnin. Kerran pitkällä haikilla haaveiltiin hakevamme kotimatkalla ravintolasta sapuskat mukaan (kummasti meni haikin vikat kilometrit nopeasti!), ja pettymys olikin kova, kun paikka oli kiinni.
Timo syö tuolla useimmiten Chicken Tikka Masalaa tulisuusasteella medium, ja sitäkin kuulemma voi suositella.
Löysin jo vuosia sitten jostain lehdestä reseptin kotitekoiseen palak paneeriin. Suomessa ongelmani oli se, että perusruokakaupasta ei löytynyt ruoan olennaista osaa, eli paneer-juustoa. Käytin siihen jotain Arlan/Valion kotijuustoa, mutta eihän se sama ole. Mutta täällä paneer-juustoa yllättäen löytyikin ihan perusruokakaupasta (ja vielä Costcosta eli tukkumarketista), joten palak paneerista on tullut ihan meidän vakioruoka. Teko on helppoa ja nopeaa, joten siksikin. Tuon reseptin mukainen ruoka on vähän terveempi versio ravintolaruoasta, koska siinä ei ole sitä kiloa voita. Tosin siinä on aika runsaasti kermaa. Muutenkin tuo on ehkä sellaiseen suomalaiseen suuhun sopiva versio ruokakermoineen, jota intialainen varmasti kummaksuisi. Mutta minulle ainakin kelpaa hyvin.
paneer-juustoa costcosta |
Tässä resepti:
Palak paneer
4 annosta
Kuvasta puuttuu mm. puolet mausteista.. hehe, ei tule minusta ruokabloggaajaa... |
Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi (laitan aina enemmän)
1 rkl öljyä
1 tl garam masalaa
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa (laitan aina tuplat)
1/2 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä (ehdottomasti tuoretta raastettuna, ja tuplamäärä)
300 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa (laitan 3 dl)
200g kotijuustoa tai intialaista paneer-juustoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
+oma lisäys reseptiin: 1 tl chilihiutaleita (mauste)
Itse teen muuten ohjeen mukaan, paitsi että pinaatin sulatan erikseen, puristan sulatetusta pinaatista nesteet pois, sekoitan pinaatit tilkkaan kermaa ja sauvasekoittimella teen pinaatista tahnaa. Sitten lisään vasta pinaatin + loput kermat pannulle. Tämä siksi että en tykkää isoista pinaatinlehdistä, ja täällä USA:ssa pakastepinaatti sisältää isoja lehdenpaloja. Reseptin a ja o on riittävä maustaminen. Mausteita ei voi tuossa ruoassa olla liikaa, joten rohkeasti vain tuplamäärät kaikkia.
Tuo valkoinen kastike on sour cream:iä, sopii leivän kanssa dipiksi |
Naan-leipääkin teen toisinaan itse, mutta täällä USA:ssa en ole saanut sitä onnistumaan, koska tarjolla on vain kuivahiivaa. Onneksi lähikaupasta eli Safeway:stä löytyy ihan kelpo valmistakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti