keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Viikon teknologiailmiö: Netflix etanapostitse

Kerroimme aiemmassa postauksessa ruokakaupassa löytyneestä leffanvuokrausautomaatista. Emme ole sen jälkeen nähneet yhtään leffavuokraamoa, mutta sitäkin enemmän on demand -suoratoistopalveluita. Sellainen meillekin sitten joskus tulee tilaamamme viihdejärjestelmän mukana, kunhan telkkari ensin saadaan kontista.

Täytyy sanoa, että nämä telkkarittomat viikot ovat kyllä olleet ihan virkistäviä. Ainakin huomaa sen, miten paljon illassa on enemmän tunteja urheiluun ja muuhun, kun ei katso telkkaria. Mutta koska minulla on toistaiseksi työlupaa ym. odotellessa hieman ylimääräistä aikaa, otin kokeiluun ilmaiseksi 14 vrk TV-kaistan. No onhan sitä Suomen telkkaria ihan hauska katsoa, vaikka ei sieltä mitään hyvää tulekaan, paitsi Hyvät ja huonot uutiset. Jatkossa pitääkin kikkailla jotain, että saa tuon ohjelman näkymään, kun mitään katsomoita tai ruutu.fi:itä ei pysty maa-asetusten takia katsomaan, Yle Areena kyllä osittain toimii.

Amerikkalaisista tv-sarjoista alkoi ison hypetyksen myötä pari viikkoa sitten uudet tuotantokaudet. No, emme ole tähänkään asti katsoneet kuin Big Bang Theoryä, joten ei nämä How I Met Your Motherin, Grayn anatomian tai Good Wifen uudet tuottarit haitanneet elämää (tai siis tämä telkkarittomuus ei haitannut sarjojen katselua). Tuon BBT:n kanssa jo mietimme sellaista, että menemme sen esitysaikaksi aikaa salille juoksumatolle, ja katsomme sen siellä, jenkeillä kun on juoksumatoissa telkkarit ja tuulettimet :). Mutta sittenpä löysimme jaksot netistä, ja ihan tuontantoyhtiöiden sivuilta, mitään laitonta lataamista ei tarvinnut harrastaa. Olemme myös katsoneet sellaista rikossarjaa kuin Blacklist, sekä sit-comia The Crazy Ones, molemmat tulevat ensimmäistä tuotantokautta, ja ei välttämättä ikinä päädy suomen levitykseen asti.

Mutta onhan sitten vielä palvelut kuten Netflix. Meillä oli Suomessakin Netflix, kun sen taisi jossain vaiheessa saada ilmaiseksi. Jotenkin oletimme, että Amerikassa Netflixin valikoima olisi tuoreempi ja parempi, ja rekisteröidyimme paikalliseen Netflixiin (todellakin paikalliseen, sen pääkonttori on tuossa ihan lähellä ;) ). Yllätys oli, että valikoima oli nopealla vilkaisulla kuta kuinkin sama kuin Suomessa. Lisänä oli kuitenkin ns. DVD-kotipalvelu. Palvelun kautta kuvaa ei lähetetäkään netin kautta, vaan ihan perinteisesti postilaatikoon DVD-levyinä! Tuosta palvelusta löytyikin sitten kaikkea mielenkiintoista katsottavaa, ja koska palvelusta oli saatavissa ilmainen kokeilukuukausi, niin tietenkin otimme sen käyttöön! Ja katsokaas, mitä tänään odotti postiluukussa:
Kaksi levyllistä Dexterin 5. kautta. Homma toimii niin, että Netflixiin luodaan lista niistä DVD:istä, joita haluat katsoa ja ne laitetaan järjestykseen sen mukaan milloin haluat levyt itsellesi. Levyjä lähetetään tilaamasi paketin mukaisesti (1-3 levyä kerralla), ja niitä lähetetään lisää sitä mukaan, kun palautat levyjä takaisin. Levyt palautetaan normaaliin postilaatikkoon.

Ihan näppärä systeemi. Näin olisi tarkoitus kuukauden aikana katsoa tuota Dexteriä niin pitkälle, kun ehditään. Varmasti meillä, niin kuin oletettavasti monella muullakin, pullonkaulaksi muodostuu levyjen palauttaminen postilaatikkoon, vaikka palautuskuoret ym. tulee paketin mukana. Joten siinä mielessä kannatan Netflixiä sen perinteisemmässä muodossa. Mutta kaikkea pitää kokeilla...

Enää ei jää jäljelle kuin se suuri kysymys, että mihin me kaiken tämän jälkeen tarvittiinkaan sitä telkkaria enää..??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti