keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Amerikkalainen joulu

Meidän kotikaupunkimme Campbell järjestää monenlaista tapahtumaa asukkailleen, ja tuossa noin viikko sitten oli valon juhla, jonka kunniaksi paikalla oli mm. joulupukki. Täällä panostetaan myös hyväntekeväisyyteen joulun alla, ja tarjolla olikin monta kojua, johon antaa lahjoitus. Meitä kiinnosti eniten paikalle tuotu lumi (tai mitä jäähilettä olikaan).


Lumesta oli tehty skeittirampin tapaisen rakennelman päälle pulkkamäki. Hommaan suhtauduttiin amerikkalaisella vakavuudella ja päättäväisyydellä: alue oli vitsikkäästi eristetty crime scene investication -nauhoilla, ja pulkalla laskua ohjasi ja valvoi useampi mies. Vähän väliä mäkeä tasoitettiin muodostuneista kovista kohdista, ja pulkkaa oli sekä lähettämässä että vastaanottamassa ihminen, ettei vaan mitään sattuisi :).


Mutta se ilo! Jono oli varmaan puoli kilometria pitkä, mutta mäestä tuli mitä tyytyväisempiä muksuja. Jännä ajatella, että monelle se saattoi olla ja tulla olemaan ainut kokemus lumesta...


Eilen ajelimme lähiseutuja katselemassa jouluvaloja. Jenkit rakastavat jouluvaloja, ja selkeästi joillekin siitä tulee aivan pakkomielle ;) Ja monessa tapauksessa kyseessä ei ole vain valot vaan myös ääni!
Tämä seuraava piha oli ehkä kaikista vaikuttavin, koko piha ei edes mahtunut kerralla kuvaan! Ja tosiaan, pihalla soi myös joululaulut. Ihmettelemmekin, miten naapurusto antaa jonkun soittaa ympäri vuorokauden joululauluja...


Tässä seuraavassa pihassa oli tälläinen tosi iso joulukuusi, joka valot vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Pystyimme pysähtymään vain ihan hetkeksi, joten näimme vain murto-osan koko show:sta. Juju oli nimittäin siinä, että valot vaihtuivat musiikin tahtiin, ja tämän musiikin sai kuulumaan virittämällä tietyn radiokanavan!

Näimme useita upeita valotaideteoksia, jopa upeampia kuin näissä kuvissa, kun tielle ei aina pystynyt pysähtymään ottamaan kuvia. Naureskeltiin, kun tajuttiin, miksi moni tuollainen valo-olio esittää lumiukkoa. No tietysti siksi, että täällä ei ole lunta, mistä tehdä oikeita lumiukkoja!
Huvittavaa, että kalenterin mukaan joulu on jo ovella, mutta joulufiiliksestä ei ole tietoakaan. Ehkä suurin syy siihen on täkäläinen ilma ja ilmasto: eilen oli jopa 18 astetta lämmintä päivällä ja aurinko se vaan paistaa joka päivä. Sitä kun on niin tottunut, että jouluun kuuluu kylmä ja lumi. Täällä kaikki joululaulutkin on ylipirteitä rallatuksia, ei sellaisia melankolisia suomalaisia virsiä...

Huomenna aloitamme reilun 15-tuntisen matkamme kohti Suomea ja joulun viettoa siellä. Nyt kun tähän arkeen täällä on jo tottunut, niin on mielenkiintoista havaita, millaista on taas olla Suomessa. Harmi, ettei siellä Suomessa ole lunta, ja sitä ei ilmeisesti myöskään ole luvassa.. Pidetään kaikki sormet ristissä, että saataisiin valkoinen joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti