sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Piilaakson parhaat nähtävyydet

Piilaakso ei ole mikään nähtävyyksien kehto. Itse asiassa kaikissa näkemissäni Kalifornian matkaoppaassa piilaakson alue kuitataan muutamalla sivulla, jotka vihjaavat kovasti siihen suuntaan, että alueelle ei kannata tulla viihtymään muutamaa päivää pidempään. Ja tottahan se on.
Vuorilta näkymä Piilaaksoon
Mutta kyllähän Piilaksossa jotakin nähtävää on, nimittäin se, mihin alueen nimi viittaa. Alueella moni high tech -yritys pitää päämajaansa, ja uusia startup-yrityksiä syntyy kuin sieniä sateella. Silti piilaakson alue käsittää läjän pikkukaupunkeja, joista ei kyllä yhtään arvaisi että siellä sijaitsee sellaisia yrityksiä kuin vaikkapa Adobe, eBay, Cisco, Oracle tai Yahoo - ennen kuin törmäät niihin kesken kauppareissun. Alueella ei ole siis mitään keskittymää pilvenpiirtäjineen näille pääkonttoreille, vaan ne sijaitsevat ihan asutusalueiden keskellä keskellä pieniä amerikkalaiskaupunkeja.

Me olemme sen verran teknologiafaneja, että meidän huviamme on koko täällä olon ajan ollut bongata kaikkia tuttuja yrityksiä. Ja niitähän on näkynytkin, mutta näkemistämme on yhä puuttuneet ne kaikkein siisteimmät: Facebookin, Applen ja Googlen pääkonttorit. Ja lisäksi vielä ne autotallit, joissa Google ja Apple on alunperin pitänyt kovinkin vaatimatonta päämajaansa. Joten eilen pistimme kyseisten konttorien osoitteet navigaattorin ja teimme turistikierroksen paikan päälle.

Hauskaahan näissä näkemissämme konttoreissa on se, että ne on ihan tavallisen näköisiä toimistorakennuksia. Jos navigaattoriin ei olisi niin suuri luotto, voisi luulla olevansa väärässä osoitteessa. Isoja kampusalueita, mutta rakennukset eivät eroa mitenkään tavallisista toimistorakennuksista. Siksi tässä postauksessa ei olekaan kuvia niistä rakennuksista.

Paitsi tämä Applen pääkonttorin sisäänkäynti:

Kävimme myös katsomassa autotallia, jossa Apple on perustettu. Talo oli tavallisella asuinalueella, eikä talon merkittävyydestä kertonut mikään muu kuin se, että paikalla oli muutama muukin turisti, ja pihalla oli yksityisalueesta kertovia kylttejä. Mutta kyllä, ihan samahan tämä on kuin siinä Steve Jobsista kertovassa Jobs-elokuvassa.

Poikkeuksen vaatimattomissa pääkonttoreissa teki Google kaikella sillä brändäyksellään ja Google-värityksellään. Kaikille, jotka olette nähneet The Internship -elokuvan, voimme kertoa, että kyllä, juuri sellainen oli kuin elokuvassakin. Toki lauantaina siellä ei ollut ketään muita, kuin kourallinen turisteja.


Miten monen konttorin sisäpihalla on dinosauruksen luuranko?? Flamingojen merkitys ei selvinnyt..

Yks turisti

Googlen kampusalue on tunnettu näistä värikkäistä polkupyöristään. Näitä näkyikin pitkin aluetta, ja niitä näytti käyttävän muutkin kuin googlelaiset. Naureskelimme tälle pyörälle, joka oli jätetty parkkiin LinkedIn:n parkkipaikalle, olikohan joku googlelainen loikannut LinkedIn:n palvelukseen?Google kehittää Androidia tässä rakennuksessa, jonka pihalla oli tuttuja hahmoja:

Tietty kaikki kiva pitää aina kieltää..


Yks turisti taas...

Ja tämähän konttori luonnollisesti sijaitsi Google-tiellä

Sen sijaan se autotalli, jossa Google oli perustettu oli melkoisen vaatimaton, ja näytti alueen yleiseen tasoon hyvinkin ränsistyneeltä. Googlella on aikomus tehdä rakennuksesta jonkin sortin museo, mutta ainakaan vielä siitä ei ollut mitään merkkejä. Roskalaatikoista päätellen talossa asuikin joku.


Facebookin kampusalue sijaitsi suurehkolla alueella, jonka pystyi ajamaan autolla ympäri. Mutta siitäpä ei juuri näkynytkään mitään muuta kuin toistakymmentä toimistorakennusta ja iso parkkipaikka. Ainut erikoisuus oli se, että autoja parkkipaikalla oli suhteellisen paljon, näytti siis olevan konttoreista ainut, jossa työskentelee ihmisiä myös lauantaisin.  Mutta tämä hiton iso tykkäys-kyltti tuli bongattua:

P.S. Henkka, lähdetään kyllä sunkin kanssa katsomaan näitä konttoreita sit toukokuussa...

2 kommenttia:

 1. Jäin pohtimaan, että mitä nuo fossiilin kimppuun hyökänneet flamingot oikein symboloivat... onko se dinosaurus joku vanhentunut järkälesofta, palvelu tai teknologia, jonka joku ketterämpi teknologia haastaa? Tai sitten siinä ei yksinkertaisesti ole mitään tulkittavaa - ne on vaan flamingoja ja fossiili :D Ainakin ne taitaa tuon hassuttelun osata siellä Googlella: http://en.wikipedia.org/wiki/Google's_hoaxes. Googlaamalla selvisi, että sen dinosauruksen nimi on Stan.

  Saisiko ehdottaa postauksen aihetta? :) Olisi kiva kuulla lisää teidän havaintoja paikallisesta työelämästä - esim. työkulttuuri, johtaminen, hierarkia, työyhteisöt, urapolut, kommunikaatio, työnhaku tms., jos olette johonkin erityiseen asiaan kiinnittäneet huomiota omien tai muilta kuultujen kokemusten kautta.

  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postausideasta! Voidaan kirjoittaa juttu työelämästä sen pohjalta mitä tiedetään, mitä ollaan tutuilta kuultu jne. Omia kokemuksia kun tästä on aika vähän ja kun Timon nykyinen työskentely ei juuri poikkea Suomesta muuten kuin vain positiivisella tavalla: on enemmän vapaa-aikaa ja etätyömahdollisuus jne. t.Riikka

   Poista