maanantai 18. marraskuuta 2013

Golden Gate Bridge

Eilen täällä oli niin aurinkoinen ja kirkas päivä, että päätimme sunnuntain kunniaksi ajella cityyn katsomaan Golden Gate Bridgeä. Noissa San Franciscon korkeissa nähtävyyksissä on aina se ongelma, että ne useimmiten ovat sankan sumun peitossa. Näin talvikautena sumua on kuitenkin vähemmän, joten nyt oli oikea aika käydä Golden Gatellä (vaikka toki olemme sen nähneet jo monesti kaukaa).


Jätimme auton parkkiin sillan länsipuolelle, jonkun hallinnollisen rakennuksen pihalle. Parkki oli ihan luvallinen ja vielä ilmainen. Todellakin kannatti taas hieman googlailla parkkipaikkaa etukäteen, sillä sillan itäpuolella varsinaisessa turistikohteessa autot jonottivat parkkipaikalle, kun tässä meidän parkissa oli vielä vapaita paikkoja...
Kävelyreittimme sillalle meni sen ali, jolloin pääsi ihmettelemään sen rakenteita

Täytyy sanoa, että silta oli vaikuttavampi kuin ikinä kuvissa. Ja se, että silta on todellakin oranssinpunainen, ei siis punainen, niin kuin se usein kuvataan.Tarjolla oli paljon tietoa sillan historiasta. Viisi vuotta kestänyt sillan rakennusurakka 1930-luvulla oli kyllä epäilemättä yksi aikansa mahtavimmista insinöörien taidonnäytteistä.

Joku turisti
Korkealla oltiin, hui
Sillalle pääsi autojen lisäksi myös kävellen ja pyörällä. Itse asiassa julkinen liikenne oli otettu huomioon paikalliseen menoon verrattuna erityisen upeasti. Me kävelimme reilun 2,5 kilometrin pituisella sillalla ensimmäiselle tornille (luin wikipediasta, että näiden oikea suomenkielinen termi on pyloni) ja takaisin.


Kivat pyöräilymaisemat

Alcatraz


Mahtavia maisemia taas kerran!

Näkymä keskustaan päin

Purjeveneitä oli liikkeellä paljon

Sillan ympäristössä on myös melkoisen mahtavat maisemat!

Näkymä tyynelle valtamerelle päin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti