maanantai 11. marraskuuta 2013

Meidän matala majamme

Ollaan saatu hieman nuhteita harvasta postaustahdista. No, elämä on täällä Piilaaksossa jo sen verran arkipäiväistynyt, ettei uusia kokemuksia ole enää postattavaksi päivittäin. Lisäksi olemme olleet vähän kipeinä, joten emme ole käyneet edes missään Piilaaksoa pidemmällä. Timolla menee töissä hyvin, ja minäkin olen löytänyt sisäisen kotirouvani, eli saan päiväni hyvin kulumaan. Olen täältä löytänyt muutamia suomalaisia kavereita, joiden kanssa viettää aikaa. Lisäksi päivät kuluu urheillen ja arkisia asioita hoidellen. Paikallisia kavereita olisi tietysti myös kiva saada, muun muassa siksihän täällä ollaan. Työluvastani tuli juuri viime viikolla kirje, että asia on nyt viranomaisten käsittelyssä. Ennen työlupaa on laitonta edes ottaa yhteyttä työnantajiin, joten pakostakin olen aika huoletta ollut asian kanssa.

Mutta koska tiedän että monia teitä arkipäiväiset asiammekin kiinnostavat, niin esittelen nyt asuinympäristömme, eli communitymme. Kokemuksemme mukaan on erittäin suosittua asua tälläisessä communityssä. Vähän kuin taloyhtiössä, paitsi että nämä ovat kaikki vuokra-asuntoja. Toinen suosittu vuokra-asumismuoto on vuokrata omakotitalo. Se ei ole kerros- tai rivitaloasuntoasumista juurikaan kalliimpaa, joten jos meilläkin olisi varmasti tiedossa pidempi pesti täällä, harkitsisimme vakavasti omakotitalon vuokraamista. Itse asiassa naapurimme juuri muutti täältä pois omakotitaloon, jonka vuokra on 200 dollaria halvempi kuin tämä!

Communitymme sijaitsee siis Campbellissä noin vajaan kilometrin päässä sen downtownista ja lähimmästä junapysäkistä. Seutu communityn ympärillä on aika karua, vieressä on mm. autonkorjausfirmoja. Mutta communitymme on aidattu ja vartioitu, joten emme kyllä ole kokeneet oloamme mitenkään turvattomaksi.

Aitauksessa on se huono puoli, että portteja on vain yksi, ja se on aivan siinä toisessa päässä kuin missä meidän asunto. Koska alue on melkoisen iso, tulee käveltyä aika paljon ihan vain esimerkiksi lenkille mentäessä...Muutenkin aiheutetaan kummastusta kanssa-asujissamme kävelemällä communityn sisällä. Haemme postin kävellen (hei sen vois hakea autollakin!!!), menemme uima-altaalle kävellen, jne.  Ja minä jopa välillä käyn kaupassakin kävellen, vaikka sinne on noin kilometrin matka! Tuon autoilun suosion huomaa siitä, ettei tuolla communityn läpi menevällä pääväylällä ole kävelytietä, ja joutuu aika valppaana kävelemään sitä, ettei jää auton alle.


Tuo siniharmaa rakennus on vuokraustoimisto, jonka takana (portilta päin katsottuna) on vapasti käytettävissä olevat uima-allasalue ja kuntosali. Allasalue on auki ympäri vuoden, mutta me olemme ehkä viimeiset karpaasit jotka sitä käyttävät. Vettä ei siis lämmitetä, mutta näin suomalaisittain veden kylmyys vastaa sellaista suomalaista järveä kesäkeleillä, eli ihanan virkistävää, vain sauna puuttuu ;)!Toki allasalueella voi tehdä muutakin: siinä on tollainen kiva istuskelualue, johon voi sytyttää tulen, ja hengailla porukalla.


 Uima-altaan takana puiden kohdalla kulkee Los Gatos Creek Trail, eli 15,6 km pitkä lenkkeily- ja pyöräilyreitti. Eli meidän lenkkeilymestat!

Tosiaan, kelien puolesta voi poolilla yhä paistatella päivää. Tässä yksi  kotirouva :)


Asuintaloja communityssä on noin 20, ja niiden takana kulkee hyvin hoidettuja polkuja. Alue on muutenkin superviihtyisä. Communityssä asukkailla on paljon koiria, mutta vähintään yhtä paljon täällä näkee kulkukissoja. Ja oravia! Enpä ollut tullut ajatelleeksi ennen tänne muuttoa, että oravia on niin montaa eri lajia. Me olemme nimenneet nämä eri lajit mm. hyppyoraviksi ja rottaoraviksi :)


Ison osan alueesta vie parkkipaikat. Täällä jokaiseen asuntoon kuuluu yksi parkkipaikka, joko katoksen alta tai parkkihallista. Lisäksi varmasti saman verran on merkitsemättömiä parkkipaikkoja kakkos- tai kolmosautolle. Koska jenkeillä on vähintään se kaksi autoa, on parkkipaikat erittäin kysyttyjä, ja paikat täynnä.Postilaatikot sijaitsevat ehkä n. 200 metrin päästä kotioveltamme. Ne on tuollaisia minikokosia luukkuja, joihin mahtuu juuri se kirje. Yleensä se tukkeutuu kaikesta mainospostista (ja lukuisista kupongeista!!), ja käytännössä kaikki kirjettä isommat lähetykset joutuu lunastamaan vuokraustoimistosta.


Se on syksy täälläkin: Puut on juuri nyt kauneimillaan, ja ilma on aamuisin ihanan kirpsakka, tykkään! Päivisin on sitten taas t-paitakelit, ja sateesta ei ole tietoakaan, tykkään vielä enemmän!


Asumme tämän rakennuksen kolmannessa asuinkerroksessa (maan taso ensimmäinen kerros). Talomme on perimmäinen talo koko communityssä.


Lähin junapysäkki näkyy tuolta meidän ylätasanteelta, se on siis erittäin lähellä! Mutta kuten jo mainitsin, portti on aivan toisessa päässä communityä, joten käytännössä tuolle pysäkille on varmasti yli kilometrin matka! (Ja todellisuudessa seuraava pysäkki on lähempänä). Tuosta junasta ei kuitenkaan tule meille mitään melua, koska ikkunamme ja parvekkeemme on toiseen suuntaan.


Tälläisen kuvan nappasin eilen auringonlaskun aikaan parvekkeltamme. Nuo vuoret! Niitä tulee tuijoteltua ihan hurmiossa. Aivan parvekkeemme alla on tuollainen puuta myyvä yritys, joka on auki arkipäivisin virka-aikaan. Joten siitä ei ole melua kuin päivisin. Myös isoja moottoriteitä menee suht läheltä, mutta niiden etäiseen huminaan on jo tottunut.


Viihdymme täällä erittäin hyvin! Joitakin sisäkuvia voisin myös laittaa (joskus myöhemmin), mutta koska en ole kummoinen sisustaja (kotirouvailussa on vielä kehitettävää), voi sisustuksen esittely jäädä aika heikoksi :)

Loppuun vielä laittettava paikallinen sääennuste: Nimittäin meitä on varoiteltu ilmojen kylmenemisestä ja sateiden alkamisesta, mutta aina vain lämmintä ja aurinkoa riittää! Ja näin suomalaisittain tuntuu siltä, että kesä vain jatkuu ja jatkuu! Toki öisin ja aamuisin on jo niin viileä (ja kellojen käännön jälkeen alkuillasta jo superpimeää!), että lämmitystä on pidettävä päällä, mutta muuten nuo yli 20 asteen lämpötilat marraskuussa nostaa kyllä suupielet ylöspäin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti