maanantai 5. tammikuuta 2015

Ihmetyksiä: Imurista talvipukeutumiseen

Imurit
Siis mikä onneton kapistus tuo meidän imurimme! Sen piti kaupan mukaan olla markkinoidensa paras, mutta jos tuo on parasta mitä Amerikassa on myynnissä, niin eipä ole hääppöinen tilanne. Tuo myytiin mattoimurina, ja sitä se tuntuu juuri olevankin. Kokolattiamatot se siis imuroi ihan kivasti (tai sitten sinne maton kolojen väliin voi kivasti jäädä pölyt piiloon imuroinnista huolimatta), mutta olisi vissiin liikaa vaadittu samalta imurilta, että se myös imuroisi lattiapinnat. Imuteho on aivan surkea, vaikka irrottaisi tuon letkun ja imuroisi sillä pinnat, ei vaan ime yhtään mitään! Joten lattiapinnoissa olen joutunut turvautumaan vanhaan kunnon rikkaharjaan ja -lapioon. Tuo imuri on myös tollainen möhkäle, joka ei taivu esimerkiksi sängyn alle, ja aiheuttaa sen, että sängyn alta imuroitaessa pitää siirtää koko sänky, tosi kätevää! Imurissa on niin kova ääni, että sillä on imuroitava korvatulpat korvissa (ja tämä ei ole liiottelua).  Valitettavasti vika ei taida olla vain meidän imurissa, vaan olen muiltakin kuullut samanlaisia kokemuksia, myös tutuista merkeistä, joita myydään Euroopassakin. Ihan kun näille Amerikan markkinoille valmistettaisiin järestään huonotehoisempia imureita???


Sähköinen kuitti
Joissakin kaupoissa täällä voit kassalla valita paperisen ja sähköisen kuitin väliltä. Olin aivan innoissani tästä sähköisestä kuitista, onhan se kätevä tapa säilöä tärkeitä kuitteja. Totuus tämän sähköisen kuitin nerokkuudesta paljastui kuitenkin pikkuhiljaa, sillä samalla kun valitsit sähköisen kuitin, myit myös sähköpostiosoitteen markkinointitarkoitukseen (eikä suostumusta tietenkään kyselty). Täällä tuo sähköpostimarkkinointi ei ole mitään kerran viikossa ilmestyvää uutiskirjeitä, vaan parhaimillaan tätä sähköpostispämmiä tulee joka päivä ja jopa useamman kerran päivässä! Jossain vaiheessa, kun minulla tuli jotain 50 mainossähköpostia päivässä, pistin tälle touhulle stopin ja peruin kaikki nämä mainossähköpostit. Se oli vähän harmi siinä mielessä, että näissä sähköposteissa oli tosi hyviä tarjouksia, täällä kun mitään ei kannata ostaa normaalihinnalla (tarjouksia tulee sen verran usein). Nimittäin kun nyt myöhemmin yritin liittyä parille sähköpostilistalle uudelleen, se ei enää onnistunutkaan, sähköpostiosoitteeni on pysyvästi kiellossa näköjään.  Vissiin kertoo, ettei tartte shoppailla enää näissä kaupoissa ;)

Auton koristelu
Täällä näki joulun aikaan tälläisiä joulukoristeltuja autoja. Nyt viikonloppuna näimme myös auton jossa oli katolla pieni joulukuusi ilmeisesti todella isolla magneetilla kiinni! Mutta näitä joulukoristeltujakin enemmän näkee sellaisia autoja, jossa on noiden sarvien kohdalla paikallisen urheilujoukkueen liput. Täällä fanitus on todella uskollista, ja sen lisäksi, että porukka pukeutuu joukkueen paitoihin ja lippuihin, etenkin tärkeiden pelien lähestyessä myös autot saa oman kannatuskoristelunsa. Ei menisi Suomen virkamiehiltä läpi tälläinen suoranainen liikenteen vaarantaminen ylimääräisillä koristeluilla..


Pukeutuminen talvella
Viime viikkoina Kaliforniassa on ollut suorastaan talviset kelit. Lunta ei sentään ole tullut, mutta lähellä nollaa ja jopa pakkasen puolella on öisin käyty. Päivisinkin lämpötila on ollut harvinaisen alhaalla, noin 9-12 asteessa. Tästä huolimatta osa paikallisista ei näytä välittävän kylmistä keleistä, vaan vetelee yhä sortseissa ja t-paidassa. Varvastossujakin näkee yhä, useimmiten intialaisilla. Tuntuu ihan uskomattomalta nähdä kovin kesäisesti pukeutunut tyyppi, kun on itse pukeutunut näillä keleillä villakangastakkiin ja pitkiin saappaisiin. Meille on tullut tavaksi bongata joka kerta kun ollaan jossain liikenteessä joku shortseihin tai t-paitaan pukeutunut tyyppi, eikä vielä olla jouduttu kertaakaan pettymään...


P.S. Oli taas päivitettävä banneri: Selailin tänään tuhansia viime vuonna otettuja kuvia ja tajusin, että Kalifornian yksi mahtavimmista paikoista eli Yosemite on jäännyt liian huonolle huomiolle tässä blogissa, joten päätinpä sitten rakentaa uuden bannerin sen ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti