sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Sunnuntai-ajelulla Cabrillo Highway:llä

Cabrillo Highway, Pacific Coastal Highway, State Route 1. Nuo kaikki nimet viittaavat Tyynen valtamaren rantaa kulkevaa tietä, joka on omasta mielestämme yksi kauneimpia ajoreittejä, mitä voi olla. Olemme tuolla käyneet monesti, ja koska viimeisimmät vierailut ovat suuntautuneet Santa Cruzista etelään suuntautuvalle pätkälle, oli nyt virkistävää ajaa ensin pohjoiseen Half Moon Bay:hin ja kulkea 1-tietä etelän suuntaan aina Santa Cruz:iin asti, josta kotiin 17-tietä. Aikaisemmista reissuistamme 1-tiellä voi lukea täältä, täältä ja täältä. Jos tätä lukee joku San Franciscoon tuleva turisti, suosittelemme lämpimästi vuokraamaan päiväksi auton ja ajamaan tuota tietä. Jos nämä kuvatkaan ei vakuutteluun riitä, niin oma moka ;)

Tämä on aika realistinen kuva ajoreitistä.. maisemia riittää! Auton etulasi on likainen, tiedetään...

Tuolla tiellä on mahtavaa se, että pysähdyspaikkoja on runsaasti, veikkaisin että vähintään kilometrin välein. Osa pysähdyspaikoista on state parkien hallinnoimia, ja niissä saattaa olla parkkimaksu. Me itse asiassa ekana ajettiin maksulliseen, mutta koska meillä ei ollut käteistä mukana (niinku ei ikinä, koska ei olla opittu käyttämään sitä täällä), park ranger ohjasi meidät ystävällisesti seuraavaan maksuttomaan. Ja hyvä niin, koska seuraava paikka olikin vielä upeampi. Pysähdyimme siihen syömään eväät ja tuijottelemaan maisemia.

Evästauko.. oispa aina tälläset maisemat
Pakollinen rakeinen kännykkäselfie
Noiden varsinaisten parkkipaikkojen lisäksi on siis sellaisia tien levikkeitä, jonne pääsee pysähtymään. Yleensä ne on meren puolella, joten niille on helpompi pysähtyä jos ajaa etelän suuntaan. Me pysähdyttiin ehkä neljälle levikkeelle.


Tänään tuolla tiellä ei ollut minkäänlaista ruuhkaa, johtuen ehkäpä Super Bowl -sunnuntaista. Muina kertoina on ollut enemmän porukkaa liikenteessä, mutta parkkipaikoille ja levikkeille on aina mahtunut pysähtymään. Ilma oli ihanan keväinen, mutta meren äärellä tuulee aina, joten villapaita ja huivi oli ihan sopiva vaatetus.

Tultiin kotiin sopivasti katsomaan Super Bowlin väliaikanumero. Se oli ihan viihdyttävä, nähtiin myös muutamia mainoksia, joista voi olla erityisen ylpeä Super Cell:in mainoksesta, hyvä Suomi! Itse peliä ei jaksettu katsoa, vaan lähdettiin salille, josta kotiuduttiin katsomaan viimeinen peliminuutti, hyvin ajoitettu!

2 kommenttia:

 1. Hienot maisemat ! Meilla oli mukana joku Lonely Planet:n kirja jossa suositeltiin pienta lenkkia sisamaahan tuolta patkalta (..."turn inland onto Highay 84 at San Gregorio and then right after less than mile.....) Taman verran luin ohjeita ja tiesin, etta se tulee takaisin 1:lle. Tie muuttui aika pikkuiseksi ja mutkaiseksi ja ajuria (mina) seka idean aitia (mina) alkoi jo hiukan hiostuttaa.
  Jos olisin lukenut loppuun, niin siina sanottiin ..."narrowly winds thru the hills for 7 miles". Voin sanoa, etta en ole moneen vuoteen ajanut yhta pienta tieta ja joka mutkan takana manasin mahdollisia vastaantuiljoita. :) Taman jalkeen ei enaa otettu mitaan pikkuteita ihan vaan mun mieliksi !

  Ja se viimeinen minuutti oli ainakin Patriootti fanin mielesta paras ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me ollaan kanssa ajatty tota 84:sta, tosin toisesta suunnasta, joten voin kuvitella millainen tuo teidän reitti on ollut. Kerran myös ollaan puolivahingossa päädytty navigaattorin ohjeiden mukaan niin pienelle vuoristotielle, että piti vastaantulijat päästää ohi levikkeellä. Ja sitten kun tiellä oli mutkia, ei ollut kiva arpoa tuleekohan autoja vastaan (piti ekan ja aioan kerran käyttää tööttiä). Sen jälkeen ollaan ajeltu isompia teitä vuoristossa, tosin niissäkin kyllä riittää mutkia ja jännittävyyttä, kun lisää sekaan pyöräilijät, joita täällä vuoristoteillä riittää :)

   Ja joo, tosiaan se viimeinen minuutti oli jännittävä, ja hyvin osuttiin kotiin katsomaan ratkaisun hetket :)

   Poista