sunnuntai 29. syyskuuta 2013

California Route 1 ja Santa Cruz


Ostimme uuden (käytetyn) auton tällä viikolla, ja polte oli kova päästä ajelemaan sillä viikonlopuna, luonnollisesti katto auki! Mikä olisikaan ollut parempi reitti kun länsirannikkoa kulkeva 1-tie (lisätietoa täältä). Reitin määränpää meillä oli Santa Cruz, jonne oli rannikkoa pitkin vajaan 2 tunnin ajomatka.
Siinä se on, uusi Porsche Boxsterimme!

Emme päätyneet tähän autoon suinkaan järkisyistä, vaan pikemminkin tartuimme ainutlaatuiseen tilaisuuteen omistaa avoauto, mikä ei olisi millään lailla järkevää Suomessa. Täällä avoautoja on todella paljon, ja hinnatkin ovat melko alhaisia käytetyissä autoissa. Hauskaa muuten, että tämä auto on valmistettu Suomessa! Tarkoitus ei ole kuitenkaan tuoda tätä autoa Suomeen, vaan joku hieman talviystävällisempi auto. Mutta sitä ennen pitää nauttia tästä hauskasta autosta ;)


Reitin ensimmäinen etappi oli Half Moon Bay, jossa valmistaudutaan jo Halloweeniin ja ensi kuussa järjestettävän Art and Pumpkin Festival:iin. Tuo Halloween on täällä kyllä tosi iso juttu, kiva nähdä mitä kaikkea täällä tapahtuu silloin!


Näitä kurpitsapeltoja näkyi useassa kohtaa

Half Moon Bay:n jälkeen käännyttiin 1-tielle, ja pian näkyviin tuli meri ja upeat maisemat, joita oli useamman kerran pysähdyttävä ihailemaan.
Tien reunassa ajoi koko matkan pyöräilijöitä, ja päättelimme että kyse oli jostain kilpailusta. Googlailemalla selvisi, että kyse on 8-päiväisestä 520-mailisesta kilpilusta San Franciscosta Santa Barbaraan. Ainakin oli upeat puitteet kilpailulle!


Saavuimme Santa Cruziin ja suuntasimme rannalle ja kävelykadulle. Tarjolla olisi ollut vaikka mitä vuoristorataa, mutta me keskityimme vain katselemaan (eli Timo ei uskaltanut laitteisiin).


Kotimatkalla nähtiin samat upeat maisemat auringonlaskun aikaan!
Matkalla nähtiin myös heppoja, vuohia ja lehmiä.

Oli aivan mahtava päivä! Alkaa tässä nousemaan kuume tehdä joku roadtrip...


4 kommenttia:

 1. Upeat maisemat. Täällä vain matkakuume kasvaa ja jos pääsisi vielä Porchellakin ajamaan ;).
  t. Lentopelkoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, maisemat on vielä upeammat paikan päällä kuin mitä kuvissa. Ja vielä kun oli katto auki ja meri tuoksui :) t. Riikka

   Poista
 2. Tuo meri, wow! Miltä tuntuisikaan upottaa varpaat tuohon rantahiekkaan ja katsella auringonlaskua! -maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Meren tuijottelu on kyllä lähes huumaavaa :) Tervetuloa vaan tänne, vien sut kyllä biitsille! t. Riikka

   Poista