torstai 22. toukokuuta 2014

Arki rullaa

Blogin kirjoittaminen on viime aikoina jäänyt, mutta syynä ei suinkaan ole se, ettei innostusta kirjoittaa olisi, vaan syy on niinkin yksinkertainen, kuin että elämä on täällä jo niin arkipäiväistynyt, ettei joka jutusta jaksa kirjoittaa. Tämä blogi on alunperin perustettu meidän kokemusten taltioimiseen, jotta me muistaisimme nämä kokemukset jälkeenpäin. Jo nyt alun kirjoituksia lukiessa huomaa, miten paikalliseen elämänmenoon on tottunut, eikä se enää jaksa kummastuttaa tai yllättää enää niin paljon. Eniten tämän blogin pitämisessä kuitenkin on jo pitkään häirinnyt tuo tämä bannerikuva, jonka päätin nyt vaihtaa enemmän nykyisiä mielikuvia vastaavaksi.


Nimittäin tuo kuva heijastaa kaikkia niitä tuntemuksia, mitä ennen tänne muuttoa oli, ja jotka on sittemmin kumoutuneet vääriksi. Kuvittelin silloin, että Kalifornia on yhtä biitsiä ja palmuja. No, etelä-Kalifornia ehkä onkin, mutta täällä pohjoisessa on enemmän havu- ja lehtimetsää kuin palmuja. Ja maailman upeimpia punapuita! Noita vuoria en mielikuvieni Kaliforniaan oikein osannut sijoittaa, vaan yllätyksenä tuli, että vuoret ovat joka puolella, ja sen lisäksi, että ne ovat kaikkialla, niillä myös sijaitsee kaikista siisteimmät haikki- ja pyöräilymaastot. Ja sitten on tuo San Josen kaupunki, jossa vietimme ennen muuttoa viikon, ja jonne kuvittelimme muuttavamme. Onneksi emme muuttaneet, sillä täällä on niin paljon viihtyisämpiä ja turvallisempia paikkoja, niin kuin tämä meidän Campbellimme.

Meiltä kysytään jatkuvasti, mikä on mielestämme parasta täällä. Vastaamme aina hetkeäkään epäröimättä, että parasta täällä on sää. Se on myös se asia, jota vähiten Suomesta kaipaa - Suomen säätä. Jos ennen ihmettelin, miksi ihmiset eläkkeellä ostaa lomaosakkeen Espanjasta, niin en ihmettele enää. Säällä on uskomaton vaikutus mielialaan. Se, että täällä on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa, se että ikinä ei tarvitse mihinkään tapaamiseen säävarausta, se että joka päivä on päästävä ulos yksinkertaisesti vain siitä syystä, että aurinko paistaa. Ja ulkona olo tunnetusti ei ainakaan pahenna mielialaa. Itse asiassa ei ole ihmekään, että kaikki harrastuksemme liittyy jotenkin ulkoilmaan. Täällä mm. lenkkeilemme, vaellamme, pyöräilemme, ajelemme autolla siisteille näköalapaikoille ja hengailemme uima-altaalla. Käymme kirjaimellisesti ulkona syömässä, sillä täällä pääsee ympäri vuoden ravintolan terassille syömään. Toiseksi ja kolmanneksi parasta täällä on kalifornialainen upea luonto ja ihmisten rento elämäntyyli sekä se, miten täällä on ajomatkan päässä upeita paikkoja merenrannalta vuorille ja suurkaupunkeihin. Pelkästään luonnonpuistoja on määrällisesti niin paljon, että emme tule ehtimään käydä kaikissa niissä tämän kahden vuoden aikana.

Helposti nimittäin voi sanoa, että tänne muutto on parasta mitä meille on tapahtunut. Jostain luin, että uuteen maahan sopeutuminen vie noin puoli vuotta. Omalta kohdaltamme voimme todistaa tuon oikeaksi. Vaikka aluksi hirvitti muuttaa maahan, josta ei tuntenut yhtään ketään, ja vaikka aluksi lähinnä ärsytti kaikki byrokratia ja asioiden selvittäminen, on se sen kaiken arvoista. Tämä on juuri oikea paikka meille tässä elämänvaiheessa. Kun lähtee kauas osaa myös arvostaa asioita, joita on Suomessa on pitänyt itsestäänselvyyksinä. Suosittelen kaikille matkustamista ja ulkomaille muuttoa: vaikka järjestettävää ja selvitettävää on paljon, kaikki lopulta järjestyy. Ja suomalaisuus ei maailmalla katoa mihinkään, päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti