keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Oakland Zoo

Viime viikolla saimme kauan odotettuja vieraita Suomesta. Vierasjoukkomme 3- ja 6 -vuotiaat tytöt toivoivat eläintarhassa käyntiä, joten otimmekin ensimmäisen päivän ohjelmaksi sen. Vielä aamulla olimme menossa San Franciscon eläintarhaan, kun muistin yhtäkkiä kaverini mainostaneen parempaa Oaklandin eläintarhaa. Pikaisen googlailun jälkeen otimmekin suunnan Oaklandiin, ja paikan päällä kävi selväksi, että olimme tehneet oikean ratkaisun.


Oaklandin eläintarha sijaitsee nimittäin upealla paikalla vuoren rinteessä. Vaikka eläimiä on lukumäärällisesti aika vähän, on niillä paljon olintilaa. Pinnanmuotojen vaihtelut mahdollistaa sen, että monessa "aitauksessa" ei ole varsinaisia aitauksia ollenkaan. Ja vaikka kyseisenä päivänä oli noin 30 asteen helle, olivat eläimet silti yllättävänkin vilkkaita. Näin keittiöpsykologialla sen voisi kuvitella johtuvan eläinten viihtyvyydestä.

Fiilis Oaklandin eläintarhassa oli vähän sama kuin Singaporen iltasafarilla, missä kävimme maaliskuussa. Erona tietysti se, että tästä vierailusta jäi myös käyttökelpoisia kuvia, kun luonnonvaloa oli enemmän...

Yksi suosikeistamme olivat nämä afrikannorsut:


Tämä kaveri löntysteli juomaan vettä vesipisteestä, kun sen kaverit ottivat vähän etäisyyttä eläintarhan kävijöihin..


Kirahvien puuhailuja oli myös hauska seurata. Kirahvin turkki on muuten älyttömän upean näköinen luonnossa!


Nämä saukot olivat myös oikein eläväisiä. Tuota vesiallasta pääsi myös katsomaan sivusta lasin läpi.Tästä alligaattorista tulee tosi paljon mieleen alligaattori Singaporen eläinsafarilla. En vieläkään oikein käsitä, miten muka tuo alligaattori ei hyökkäisi tuosta halutessaan ihmisen päälle, mitään aitoja kun tuossa ei juuri ollut.


Mangusteja oli myös pakko päästä katsomaan. Nämä kaverit harrastivat laumaelämää, kuin alemman kuvan kaveri harrasti tutkailua (lue: poseerausta)Satuimme juuri paikalle kun simpanssi piti pienen kiipeilynäytöksen.

Ehkäpä mielenkiintoisinta oli katsella näitä malesiankarhuja.

Pisteet eläintarha sai myös siitä, että näiden aitausten luona oli usein katettuja katselupaikkoja, jossa pystyi istumaan ja vähän hengähtämään samalla eläimiä katsellen. Ainakaan näin arkipäivänä ei ollut mitään tunkua noille paikoille. Ainut miinus tulee siitä, että kioskeja tai muita juomien ja pienten syömisten myyntikojuja ei tainnut reittimme varrelle sattua kuin yksi. Piknikpöytiä sen sijaan oli paljonkin, joten kaipa tuonne oli tarkoitus tuoda sitten omat eväät..

Käymättä muissa alueen eläintarhoissa voimme lämpimästi suositella Oaklandin eläintarhaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti