sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Happy Mother's Day!

Koska emme pääse sattuneesta syystä paikan päälle, toivotamme tätä kautta hyvää äitienpäivää kahdelle ehkäpä uskollisimmalle lukijallemme, nimittäin äideillemme!

Äitienpäivää juhlitaan täällä kuten kaikkia amerikkalaisia merkkipäiviä, kovin kaupallisesti. Kaupat ovat täynnä äitienpäivätarjouksia, ja telkkarissa mainostauot ovat yhtä äitienpäivälahjojen mainoksia. Siinä missä suomalaisittain äidille ostetaan uusi yöpaita tai uudet sukat (ainakin meidän perheissä), amerikkalaiset naiset vaativat vähintään timanttikoruja. Esimerkiksi kihlasormukseksi odotetaan olevan miehen kahden kuukauden palkan arvoinen, ja ystävänpäivänä, jouluna, syntymäpäivänä ja äitienpäivänä sopii antaa uusi merkkilaukku tai timanttikorvakorut. Erään tutun miehen sanoin "naisen lahjojen hinnalle ei ole ylärajaa". Jos kiinnostaa, tästä voit lukea lisää aiheesta ja aiheen vierestä.

Itse äitienpäivää vietetään samoin tavoin kuin Suomessa: äidille tehdään aamiainen ja hänet viedään syömään. Myös kukkia tulee ostaa, ja näitä kukkien myyntipisteitä on nyt tilapäisesti ilmestynyt ruokakauppojen oville. Viime viikkoina on telkkarissa pyörinyt mainos vaihtoehdosta perinteiseiselle kukkalähetykselle. Kyse on tuollaisesta "syötävästä kukkalähetyksestä", jota tarjoaa firma nimeltään Edible Arrangements.Ideahan on suorastaan loistava, kukkalähetyksen voi korvata tuollaisella hedelmäkorilla, josta riittää varmasti iloa ainakin koko päiväksi. Kävinkin mainoksen uhrina tutkimassa heidän nettisivujaan, heiltä kun voi tilata vaikka minkälaisia lähetyksiä eri merkkipäiviin. Harvoin kyllä järkytyn noin paljon, kuin järkytyin siitä millaisia hintoja he noista lähetyksistä pyytävät! Kuvassa näkyvä kori on 30 dollarin alennuksen jälkeenkin 133 dollaria eli vähän vajaa 100 euroa! Toki palveluun kuuluu kotiinkuljetus, mikä onkin varmasti kallein kustannus koko palvelussa. Toisaalta en yhtään ihmettele, että paikalliset palvelua käyttävät, täällä kun käytetään rahaa merkkipäiviin. Mutta veikkaisinpa että itse tuotteen täällä Amerikassa saisi tuolla 30 dollarilla, jos tuohon tarvitaan hedelmiä, marjoja, suklaata, grillitikkuja ja jokin vaasi. Ja kuljetuksen voi hoitaa aivan itse. Siinäpä idea jollekin mattimyöhäselle, jolta puuttuu vielä äitienpäivälahja...

Hyvää Äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti