sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Point Lobos State Reserve

Tänään vietimme päivän Point Lobos State Reservessä Carmelissa. Meidän piti mennä tuonne jo viime kesäkuussa ollessamme Carmelissa yötä, mutta sade sotki suunnitelmat silloin. Eikä meillä ollut tänäänkään parempi onni, sillä saimme niskaamme sadetta tänäänkin. Itse asiassa luulen, että tuolla aina tihkuttaa vettä, koska tuo on tuollainen niemennokka merellä. Mutta eipä tuo sade kovin paljon haitannut, koska pääsi moikkailemaan näitä kavereita:

Melkoinen joukko kalifornianmerileijonia
Ja kirjohylkeitä.. Selkeesti nuo oikealla olevat emo ja poikaset
Tyytyväisen näköisiä kavereita
Hylje lankuttaa... siltä ainakin näytti
Mitenköhän monta kertaa ollaan ennen tätä oltu tajuamatta että nää meressä pilkistävät päät on merileijonia?
Hylkeiden pool-partyt
Hylje tuijottaa 1
Hylje tuijottaa 2
Nähtiin myös merisaukkoja!

Jos joku vielä kysyy mikä eläin haluaisin olla, niin todellakin hylje, haukotuksine päivineen!
Tuolla tosiaan oli kameran zoomille käyttöä! Noille rannoille, missä oli eläimiä oli nimittäin meneminen kiellettyä.

No oli tuolla myös hienoja maisemia. Samoja, joita on tässä blogissa nähty jo monen monta kertaa. Mutta eipä noihin vain kyllästy. Eikä tuohon meren pauhuun. Nyt olisi myös ollut hyvä aika bongata mereltä harmaavalaita, mutta eipä näkynyt.

Vesi oli tyynissä poukamissa aivan turkoosia
Koska on kevät, oli tietysti paljon myös kauniita kukkia. Kuvattavaa olisi riittänyt, minä en vain ole kukista kovin innostunut.


Ehkpä lähestyvän pääsiäisen takia näimme myös tämän maailman suloisimman (pääsiäis)pupun.


Alueella olisi myös lintubongareille bongattavaa. Näitä tyrskymerimetsoja näkyi paljon, ja jopa surkeat lintutietäjät (me) osasimme tunnistaa ne kartan tuntomerkkien perusteella.


Tuo alue on aika pieni, ja ihan käveltävissä kokonaan ympäri. Me kävelimme kaikki reitit mitkä menivät rantaa pitkin, ja sitten puiston halki keskeltä tehden ympyrän. Aikaa paloi 4 tuntia, ja reitin pituus oli jotain 11 ja 13 kilometrin väliltä (meidän kännykät oli eri mieltä pituudesta). Helppokulkuista maastoa, mutta paaaaaaaaljon portaita, joten porrasvihaajat älkööt vaivautuko. Niin, ja kun pääsimme autolle kävelyn päätteeksi, alkoi paistaa aurinko...

Ainiin, ja vinkiksi voi sanoa, jos haluaa säästää 10 dollarin pääsymaksussa, voi jättää auton porttien ulkopuolelle ja kävellä siitä sisään. Me maksoimme, koska uskomme että rahat menee oikeasti puistojen ylläpitoon. Puistossa pääsee amerikkalaiseen tyyliin siirtymään eri näköalapisteiltä toiselle autolla, mutta se ei kannata koska parkkipaikkoja on vähän kullakin pisteellä, eikä vapaata sellaista välttämättä löydy seuraavalta näköalapisteeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti