perjantai 27. maaliskuuta 2015

Shoppailuvinkki

Minut blogin ulkopuolella tuntevat varmasti hieraisivat juuri silmiään... Riikka ja shoppailuvinkki??? Minä kun en tunnetusti ole mikään shoppailja. Pikemminkin inhoan shoppailua enkä todellakaan rentoudu tai pääse stressistä missään kauppakeskuksen hälinässä... päinvastoin. Mutta on minullakin shoppailuhetkeni, tosin nopeat ja tehokkaat sellaiset, haha.

Tämä vinkki on enemmänkin tarkoitettu turisteille. Turisteille, jotka tulevat USA:an lomailemaan laukut tyhjinä, ja lähtevät laukut täynnä näitä converseja, tommyhilfigereitä ja calvinkleineja, jenkkimerkithän on täällä edullisia. Useimmat turistit tekevät täsmäiskun outleteihin, mutta löytyy niitä merkkejä muualtakin, ehkä hieman yllättävistä paikoista. Kaupoista, jotka ei ulospäin näytä kovin houkuttelevilta.

Tarkoitan kauppoja nimeltä Ross - Dress for Less, Marshalls, TJ Maxx, Nordstrom Rack, on näitä varmasti muitakin. Kyseessä on kaupat, jotka myyvät eri merkkien ylijäämä- ja poistoeriä halvemmalla hinnalla (ehkä noin 30-60 % alennuksella). Tuo Nordstrom Rack on tavaratalo Nordstromin jämämyymälä, ja minun mielestäni myy vähän parempia merkkejä kuin muut edellämainitut (mikä näkyy tietysti hinnoissa). Täytyy myöntää, että kun ensimmäisen kerran jalallani astuin tuohon Campbellin Rossin myymälään, mietin mihin hiton halpahalliin olin tullut. Iso halli ihan täynnä vaaterekkejä, mutta ihan minimaalisesti mitään myymälän viihtyvyyttä lisääviä sisustustekijöitä.

Paras asia noissa kaupoissa mielestäni on se, että noissa kaupoissa vaatteet on lajiteltu sekä vaatetyypin että myös koon mukaan. Eli jos menet etsimään M-kokoisia urheiluvaatteita, niin se rekki on nopeasti pengottu. Miinuksena tietysti se, että joudut oikeasti selaamaan rekkejä, koska vaatteita ei ole esillä samalla tavalla kuin tavallisessa vaatekaupassa. Ja se, että harvoin löydät sieltä mitään - tai minä en löydä sieltä mitään, kaltaiseni kotirouvat tuntuvat ostavan sieltä kärrykaupalla. Kaikkia kokojakaan ei tietysti ole saatavilla, mutta minulle "medium-kokoisena" se ei ole koskaan ollut ongelma. Sellaiselle ihmiselle, joka haluu selailla rekkejä ja tehdä löytöjä, on kyseiset kaupat vähän sellaisia aarreaittoja. Itse etsin kyseisistä kaupoista lähinnä urheiluvaatteita ja kenkiä. Tässä Campbellissä on Ross ja Marshalls Whole Foodsin vieressä, joten tapanani on pyörähtää kyseisten kauppojen urheiluvaaterekillä ja kenkähyllyllä samalla kun käyn Wholarissa. Noin muuten noissa kaupoissa tyyli naisten osastolla on vähän sellaista liian naisellista amerikkalaista bisnestyyliä, eikä siis oikein minua puhuttelevaa.

Mutta kuten jo sanoin, noista kaupoista voi myös tehdä hyviä löytöjä -niitä tommyhilfigereiltä ym. Kuvailin kännykällä yksi kerta ihan huvikseni, mitä turistejakin kiinnostavia löytöjä löysin. Anteeksi taas kerran suttuiset kännykkäkuvat, en vain millään kehtaa kuvata kunnon kameralla tuollaisessa kaupassa. Pidemmittä puheitta:

Marshallsilta Tommy Hilfigerin laukku $34.99, alkuperäinen hinta $88.00

Rossilta Adidaksen treenipaita  $14.99, alkuperäinen hinta $25.00

 Rossilta Calvin Kleinin pusero $27.99, alkuperäinen hinta $69.50 (alkuperäisen hintalapun mukaan)

 Rossilta Converset $29.99, alkuperäinen hinta $55.00

Nordstrom Rackiltä Niken lenkkarit $54.97, alkuperäinen hinta $70.00 (näitä olen kyllä nähnyt halvemmalla Niken omassa outletissa)

Nordstrom Rackilta Niken lenkkarit $54.97, alkuperäinen hinta $110.00 (eli oikeesti hyvä alennus!)

Nordstrom Rackistä Tory Burchin ballerinat $159.90, alkuperäinen hinta $225.20

Eli tämän tarinan opetuksena oli, että seuraavan kerran kun epäluuloisena katselet kyseisiä halpahalleja, astu rohkeasti sisään. Noissa kaupoissa osassa on muuten myös muuta kuin vaatteita myynnissä, mm. sisustuskamaa, kuivaelintarvikkeita ja kauneustuotteita. Ja eikun shoppailemaan tämän loppukevennyksen myötä:

Myymälässä, jossa on kaikki tuotteet alennuksella, pitää olla erikseen vielä alennushylly. Pakko olla siis lähes ilmaista!

P.S. Jos kiinnostaa lukea kalifornialaisesta ja piilaaksolaisesta pukeutumisesta enemmänkin lukekaa tästä blogikollegani osuva analyysi asiasta - niin totta!

P.P.S. Tämä ei ole maksettu mainos, oiskin...

8 kommenttia:

 1. Mun ihan lempikauppoja:D Käyn aina noissa päämääröttömästi "en etsi mitään erityistä"-tyylillä haahuilemassa! Ja sitten löytyy tietty vaikka mitä. Tykkään just eniten kans urheiluvaateosastosta. Normivaaterekkejä harvemmin tulee edes käytyä läpi! meijän lähi-strip mallilta löytyy sekä Ross, että Marshalls ja nyt siihen kylkeen on vielä avattu Nordstrom Rackin.. täytyy ehkä käydä penkomassa! :D Samaan syssyyn näiden kanssa menee Burke's Outlet (en tiiä onko sitä siellä?)..Kävin just tänään ruokkiksella vähä tappamassa aikaa siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, vähän munkin lempikauppoja :D. tai ainakin niissä tulee haahuiltua eniten. Ei taida olla Burke's Outletia Kaliforniassa..

   Poista
 2. Mä en oo oikeestikaan varmaan koskaan käynyt noissa kaupoissa... Paitsi Marshallissa pari kertaa silleen ohimennen, kun kuljin läpi parkkikselta sisälle kauppakeskukseen ko. kaupan läpi. Ja no, tietty Nordstrom Rackissa oon käynyt, mut jostain syystä koen sen monta astetta "paremmaksi" kuin nuo muut, jotka vaan muistuttavat mua juurkin niistä halpahalleista. Mutta selvästi pitäisi käydä, oon taas tuominnut näkemättä tai jotain... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no mä ajauduin Rossille ja Marshallsille, koska ne on tässä kävelymatkan päässä. Sit kun sieltä löytyi hyviä urheiluvaatteita ja kenkiä, niin oon jatkanu käymistä. Ja koska tää mun budjetti on vähän rajallinen :). Nordstrom Rackissä käyn kans joo, mulla on tavoitteena metsästää sieltä TOMS:it mun koossa, vielä ei oo löytynyt :)

   Poista
 3. Olen noissa kaupoissa käynyt ja yleisimmin ostanut urheiluvaatteita tai jotain muuta sellaista kotona pidettävää. Nordstrom Rack on yksi askel ylöspäin mielestäni ja sieltä voi tehdä joku löytöjäkin - meillä paras ostos taisi olla tumma puku pojalle - saatiin hyvään hintaan ja ainakin silloin pienet muutokset tehtiin samaan hintaan parin tunnin odotuksilla.
  Omat ongelmat liittyy työvaatteisiin ja niihin täytyy panostaa vähän enemmän, että kestävät. En nauti siitä ostoksilla olosta yhtään ja täytyy tunnustaa, että viimeksi käytin sellaista 'personal shopper' palvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmasti noista kaupoista voi tehdä löytöjä, jos jaksaa selailla rekkejä -ja Nordstrom Rackistä vielä astetta parempilaatuisia sellaisia :) tuo personal shopper kuulostaa mielenkiintoiselta (ihan sen puolestakin että minkähänlaista tyyliä täällä tarjottais, luultavasti en tykkäis), ei varmaan ole edes kallista täällä :)

   Poista
 4. Mä en ikinä löydä mitään näistä kaupoista, tuntuu et kaikki on hirveitä rättejä (tai no, ostin mä kyllä jonkun topin Rossista viime kesänä) :D Paitsi ne urheiluvaatteet, niissä saattaa olla hyvä valikoima. Täytyiskin käydä ostamassa jotkut housut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää amerikkalainen tyyli nyt vähän on tämmöistä, eli en mäkään löydä... paitsi niitä urheiluvaatteita :)

   Poista