perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisestä

Täällä pääsiäisen vietto ei näy oikeastaan mitenkään. Toki kaupasta löytyy pääsiäiskoristeita ja -kukkia, ja tällä viikolla on tullut kaksikin kappaletta näitä jänniä mainoksia aiheena sunnuntain pääsiäiskirkko. Mutta kansallisia vapaapäiviä ei ole töissäkäyvillä, joten tämä on meille ihan tavallinen kaksipäiväinen viikonloppu. Koululaiset ovat ilmeisesti vapaalla, ja opiskelijat spring break:illaan, mutta muuten pitkiä vapaita ei ole.

Myös yksi asia erottaa suomalaisen ja amerikkalaisen pääsiäisenvieton (ja ei, se ei ole mämmi). Tässä vinkki siitä:


Kuva täältä 
 
Tässä kuvassa kysytään, kumpi lapsista pitelee jotain asiaa, joka on Amerikassa kielletty lasten suojelemiseksi. Onko se Kinder-yllätysmuna vai rynnäkkökivääri? No varmasti arvasittekin jo, kielletty on nimittäin Kinder-yllätysmuna. Yllätysmunat on kiellettyjä koko USA:ssa, ollut jo vuodesta 1938 asti (lisätietoa Onnenpäivä-blogista). Onhan Kinder-munissa Suomessakin se varoitus, että ei sovellu alle 3-vuotiaille tukehtumisvaaran vuoksi, mutta ilmeisesti täällä ei haluta ottaa sitä riskiä, että näin kävisi. Tosin, jos yllätysmunat on olleet kiellettyjä jo noin pitkään, tuskin kukaan täkäläinen lapsi edes osaa niitä kaivata. Tuo kuvan mainoskampanjakaan ei tähtää Kinder-munien sallimiseen USA:ssa vaan tietenkin siihen, että aselakeja muutettaisiin USA:ssa, mutta tuo Kinder-yhteys vain sopi niin hyvin tähän.

Varmasti tuo Kinder-munien puute on juurikin Amerikan ulkomaalaisten "ongelma", he kaipaavat näitä pääsiäisherkkuja. Rohkeimmat tuovat niitä matkoiltaan mukanaan USA:aan. Rohkeimmat siksi, että kiinni jäädessä saattaa rapsahtaa tullissa peräti 2500 dollarin sakko! Ei ehkä sen arvoista... Me emme juuri Kindereitä kaipaa täällä, eikä kyllä edes käynyt mielessä viime Suomen reissulla ostaa sellaisia mukaan. Ja koska täällä kyllä myydään suklaamunia, ilman sitä yllätystä. Tässä meidän (aika köyhä saalis) suklaamunia:


Hyvää pääsiäistä (sitä viettäville)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti