perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kalifornian parhaat randomit

Pakkailin tuossa tavaroita ja tyhjentelin kaappeja, ja vastaan tuli monta suosikkituotetta, jolle joudun pian heittämään hyvästit. Mutta onneksi voi ainakin fiilistellä niitä täällä blogissa...

Paras kosmetiikkatuote: Kirjoittelinkin mun Method-pesuaineihastuksesta täällä, mutta vähän tuon kirjoituksen jälkeen löysin Targetista Methodin suihkusaippuoita. Tämä white tea:n hajuinen tuote on niin ihana! En tiedä miltä tämä tuoksuu, tunnistan tuoksussa inkiväärin ja sitruunan, paketin kyljessä lukee kyllä valkoinen tee ja aloe vera, hehe. Luulen että tämä on Methodin tuotteiden tapaan kovin myrkytöntä ja ympäristöystävällistä, ainakin sopii minun herkälle iholleni. Harmi, ettei näitä Method-suihkusaippuoita tietääkseni saa Suomesta ja nuo pesuaineetkin pitää ilmeisesti tilata jostain luksussiivoustarvikekaupasta (!!!) tai käydä ostamassa Stockalta.


Paras meikki: Minähän olen täällä elänyt melkein kaksi vuotta lähes meikittä, mutta paras meikkeihin viittaava tuote on nämä Burt's Beesin sävytetyt huulirasvat. Ihan paras sävytetty huulirasva, jos minulta kysytään. Väittää myös olevan 100 % luonnollinen. Haju on kyllä aika hirveä, mutta se mikä on huulirasvoissa tärkeintä, on tässä tosi kohdallaan.


Paras pikaruoka: In-N-Out. Kaliforniassa ei saa vierailla käymättä In-N-Out -pikaruokaravintolassa! Me emme ole käyneet tuolla kun kahdesti (itse asiassa siinä on kaikki meidän pikaruokakerrat, koska syödään mielummin pizzaa pikaruokana kun hamppareita). Ekalla kerralla meidän tilaus katosi jonnekin, ja muutenkin asiakaspalvelukokemuksena oli aika kehno, mutta toinen kerta oli paljon parempi. Tuoreita ranskalaisia oikeista perunoista (kassalta näkee keittiöön, kun ne tehdään perunasta leikkaamalla) ja nekin voi syödä animal style (jätetään kuitenkin kertomatta mitä se on, kokeilkaa!). Mestassa on siis secret menu, tai ei-niin-kovin-secret -menu (koska se löytyy netistä), jolta löytyy mm. kasvishamppari.



Suosikkimauste: Chilihiutalemauste. Tämä pääsi listalle siitä syystä, että en täältä millään löytänyt aluksi kokonaisia chilejä ruoanlaittoon, sillä meidän lähikaupassa niitä löytyi tosi harvoin enkä jaksanut muualle ajella etsimään. Kaupassa sitten törmäsin tähän mausteeseen ja se oli menoa. Ihan eri kamaa kuin hienoksijauhettu chilimauste. Ja kun nyt tuon mausteen makuun olen päässyt, meillä on sen jälkeen syöty varmaan 500% tulisempaa ruokaa, haha! Todella toivon että samaa tuotetta löytyy Suomesta.

Suosikkijätski: Tämä Three Twinsin kaakaon makuinen jätski. Vieläpä luomua ja paikallisesti tuottua. Lisäksi tämä on lähikaupassa tosi usein tarjouksessa. Ja tässä on noin neljässosan vähemmän kaloreita kun Ben & Jerry'sissä (huomasin joskus kun oli molemmat pönikät pakkasessa). Maku varmasti jakaa mielipiteitä, eikä tässä ole mitään kivoja sattumia, mutta mä tykkään kuin hullu puurosta.


Suosikkisushimesta: Valley Fair -kauppakeskuksessa sijaitseva Arigato Sushi. Hävettää myöntää, että oma suosikkisushimesta on kauppakeskuksessa, koska täältä kyllä löytyisi varmaan paljon autenttisempiakin paikkoja, kiitos runsaan aasialaisväestön! Mutta tuo paikka nyt on vain tullut meille tutuksi ja suosikiksi eikä vähintään sen takia, että siellä oli (ainakin vielä vähän aikaa sitten) arki-iltaisin kaikki sushi-rollsit puoleen hintaan! Joten tulipa aika monena maanantaina kurvattua tonne... Suosikki sushi rollsit on ehdottomasti the 49ers ja valley fair. Tuota paikkaa tulee iso ikävä, onneksi Helsingistä muistin mukaan saa hyvää sushia... (tosin ilman kaikkia ihania kastikkeita mitä ne täällä heittää rollsien päälle...nyyh)





Suosikkiolut: Anchor Steam Beer. Täällä olut on niin erimakuista kuin Suomessa, ja monet ei-oluenjuojat täällä juovat helpostikin olutta. Tämä on sanfranciscolaisesta panimosta, jonne oli tarkoitus mennä vierailemaankin, mutta ei saatu aikaiseksi lähteä (ja sinne panimokierrokselle oli jonoa). Mutta tätä saa vissiin nykyään Alkon tilausvalikoiman kautta, jos Suomessa haluaa tulevaisuudessa sitten fancyillä.


Suosikkielintarvike: Tämä Daisy-merkkinen hapankerma. Ihan eri kamaa kuin joku ranskankerma. Voisin vetää tätä suoraan tosta purkista, on vain niin hyvää. Meidän jääkaapin peruselintarvike, jota tulee laitettua ihan joka ruokaan. Ihan liikaakin, koska eihän tämä mitään kevyttä ole. Ja muuten, vain tämä hapankerma on hyvää, joskus jouduin kaupasta ostamaan jotain muuta merkkiä, ja se oli ihan hirveää.



Suosikkitee: Mighty Leaf -merkin white orchard. Valkoista teetä melonin ja persikan maulla. En yleensä tykkää hedelmäisistä teistä, mutta tämä lähti matkaan ihan sen takia, että oli ainoaa valkoista teetä, mitä kaupassa oli. Ja siitä lähtien olen ollut ihan myyty, tämä on niin hyvää! Ja myös kovin tyyristä teetä, tollanen 15 kappaleen paketti oli jotain 8 dollaria... Tämäkin on joku paikallinen yritys joten turha toivoa että Suomesta tätä ikinä löytäisi...


Suosikkihiustuote: Aussien hiustuotteet. En ikinä Suomessa käyttänyt Aussieta, koska sitä ei ehkä ollut niissä kaupoissa missä kävin. En myöskään näitä USA:n Aussie-tuotteita tunnistanut ulkonäöltä, koska pakkaukset on täällä niin eri näköiset. Mutta nämä on täällä ihan perusmarketkamaa, jotka maksavat $2-4, eli ovat todella edullisia. Suosikkini on tämä kolmen minuutin tehokosteushoitoaine. Toimii aurinkon kuivattamalle hamppuhiukselle (eli minun tukalle). Harmikseni vain jostain luin, että nämä Amerikan markkinoille tarkoitetut Aussiet on ihan eri tavaraa kuin muun maailman markkinoille tarkoitetut, joku oli karvaasti Suomessa pettynyt, kun luuli saavansa kuin USA:ssa. Mutta aion antaa mahdollisuuden..!


Suosikkipizzeria: Pizza My Heart. Meidän kantis. Ainut ravintola missä meidät tunnetaan nimeltä. Ehkä vähän huolestuttavaa, haha. Haetaan joka toinen perjantai tuolta pizza, medium tai large -kokoisena riippuen siitä millaiset viikonloppuaktiviteetit on tiedossa (tuosta kun riittää koko viikonlopulle, ja se on hyvää lämmitettynä). Tilasin varmaan vuoden verran oman puoliskoni "mushroom":ia (toka kuva), kunnes tajusin, että näillä on kokonainen oma lista kasvisvaihtoehtoja! Joten sitten kävin koko kasvislistan läpi. Joukossa oli vähän erikoisempiakin makuelämyksiä (niin kuin parsakaalia pizzan päällä, ei hyvää), mutta myös ihanan rasvainen pesto-pizza (vika pizzakuva). Timon suosikki on Maui Wowie eli perus kinkkuananas sekä Watsonwille, missä on muun muassa omenaa ja fenkolia mausteena, ja se toimii! Tää mesta myy myös slice:ja, joten voi maistella erilaisia. Kaikki tietty kivalla kalifornialaisella surffi-meiningillä (ainakin sisustuksella). Pohjan taikina on useiden päivien ajan kohotettua, joten jo tuo pohja on maistamisen arvoista!






Olikos nämä kenenkään muun suosikkeja???

8 kommenttia:

  1. Method on munkin suosikki, mutta In-and-Outista en tykkää. Kerran oon syönyt siellä ja musta se oli pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut muiltakin, etteivät tykkää In-n-Outista, joten selkeesti se jakaa mielipiteitä! :)

      Poista
  2. Oo rasvainen pestopizza kuulostaa hyvältä:D

    Mä en noita Aussien tuotteita kokeillu Suomessa ja oonkin miettiny onko samaa kamaa.. täällä ainakin ihan priimaa:)!

    In-N-Outteja löytyy myös Texasista (esim Dallasista, ei Houstonista). Oon kerran syöny siellä ku se on kans E:n lemppari, mut mä en kyllä oikeen tiiä mikä siinä on erona muihin pikaruokapaikkoihin?:D en kyllä oo moneen moneen vuoteen syöny missää Mäkkärissä tai vastaavassa (meki syödään mielummin jotai muuta pikaruokaa, kuten pizzaa, kun hamppareita). Ehkä pitäis tehdä jotain vertailua:D Täällä on sellanen texasilainen ketju kun Whataburger (en tiiä löytyykö niitä sieltä) ja monet sanoo et se ois yhtä hyvää ku inn-n-out. Mut si taas esim. E vihaa k.o. paikkaa koko sydämestään :D että mene ja tiedä..Ite oon Whataburgerista syöny vaan joskus ekalla reissullani baari-illan jälkeen joku leivän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi pestopizza on tosi hyvää! Toi pesto on itse tehtyä ja siinä on sellaisia hampaissa kivasti narskuvia pähkinänpaloja, joka on kiva lisä :)

      Mä lupaan testata noita Aussieita Suomessa ja raportoida onko yhtä hyviä :) Jos siis noita ihan samoja löytyy. Sekin on vähän outoa, että pakkaukset on erilaiset...

      En tiennytkään että In-N-Outteja on muuallakin! Se kun on Kaliforniasta lähtöisin. Joten voi olla, että munkin arvostelukykyyn vaikuttaa se, että niin moni kalifornialainen suorastaan jumaloi tota paikkaa :D. Nuo ainakin mainostaa että raaka-aineet on tuoreempia ja että liha on "parempaa", joten ehkä se on sit se liha mikä maistuu paremmalta niissä hamppareissa, ehkä?? Mun mielestä kasvishamppari on hyvä, mutta toisaalta mulla ei ole vertailukohtaa, koska muissa pikaruokaloissa en ole käynyt (ei kasvishampparia). En oo tosta Whataburgerista kuullut, mutta pitää pitää mielessä nyt roadtripillä jos näkyy :)

      Poista
  3. Aussien tuotteet on täällä Suomessa aivan kuraa. Ihan eri tavaraa kun Jenkkilän Aussiet. Oli kauhea pettymys todeta se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no höh :( Onneksi Suomesta kuitenkin löytyy vanhoja suosikkeja, jos Aussie ei ookaan hyvää :)

      Poista
  4. Suomesta saa jo melkein kaikkea noista asioista :) Tosin kalliimmalla hinnalla. Löytyy Methodia, Burt's Beesiä ja Aussieta. Kaikkia oon kokeillut eri mantereella ja ihan samaa kamaa ne musta on. Helsingissäkin avattiin Frnds & Brgrs paikka missä on sama konsepti kuin In-n-outissa (jonka hienoutta en itekkään ymmärrä). Mutta Oulustahan saa tunnetusti Suomen parhaat burgerit ;). Helsingin tarjonta on ihan kuraa. Enempää en jaksa nyt puhelimella kirjoittaa vaikka sanottavaa ois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, arvelinkin että Suomesta saa noita, ainakin jos nettikaupasta jaksaa tilata :) Mä oon vähän sellainen, että kun huomaan jonkun loppuneen, se on saatava heti seuraavalla kauppareissulla, en jaksa odotella pitkiä toimitusaikoja :) Mutta onneks Suomessa on vanhat suosikit, mitä täältä ei ole saanut ollenkaan :) Mitä mitä, Oulussa parhaat burgerit? En ole kuullutkaan.. Tosin en ole Oulussa käynyt koko aikuisiällä kertaakaan. Mutta annas vinkkiä mikä paikka, jos vaikka tulee käytyä Suomessa. Ja muutenkin kiinnostais mitä sanottavaa sulla vielä ois :D

      Poista