torstai 13. marraskuuta 2014

Amerikan ihanuuksia: Method-pesuaineet

Tuntuu siltä, että blogin kautta saa vähän turhankin negatiivisen kuvan meidän olostamme täältä, koska postaukset pohtivat täkäläistä elämänmenoa turhankin kriittisesti. Totuus kuitenkin on, että vaakakuppi kääntyy edelleen Amerikassa olon puolelle ja viihdymme täällä yhä mainiosti. Siksi päätin aloittaa tälläisen juttusarjan Amerikan ihanuuksista, jotta nekin tulisi dokumentoitua.

Ekana kunnian saa Method-pesuaineet. Tiedän, että näitä saa nykyisin myös Suomesta, mutta en tiedä miten laaja valikoima niitä on saatavilla. Täällä valikoima kattaa käsitiskiaineet, pyykinpesuaineet, ilmanraikastimet, suihkugeelit, käsisaippuat ja yleispuhdistusaineet.

Tässä meidän käyttämämme (vasemmalta oikealle): käsitiskiaine,  pyykinpesuaine, käsisaippua ja yleispuhdistusaine.


En ollut kyseisiin tuotteisiin tutustunut ennen tänne muuttoa, ja täälläkin valitsin ne alun perin värin perusteella. Ne erottuivat edukseen ei-amerikkalaisen näköisinä pienehköinä ja värikkäinä pakkauksina (verrattuna vaikkapa niihin gallonan bleach-kannuihin), ja niitä myydään usein lähikaupassamme tarjoushintaan. Tietysti kiinnosti myös kokeilla kasvipohjaista/luonnollista pesuainetta, koska olin vähän skeptinen sen suhteen, riittäisikö niissä puhdistusteho.

Olenkin jo aiemmin täällä kirjoittanut ongelmista mm. pyykinpesun kanssa, koska eri pesuainevaihtoehtoilla pyykistä ei ole tullut puhdasta tai se on ollut liian voimakkaan tuoksuista omaan makuuni. Siksi pyykinpesuainetta on tullut vaihdettua useamman kerran, mutta nyt olen päätynyt tähän Methodin versioon pysyvästi. Kyseinen sininen puteli maksoi kaupassa noin 14 dollaria, ja meinasi kyllä ensijärkytyksellä jäädä kauppaan, hintahan on noin kolminkertainen markkinajohtajaan verrattuna ja puteli noin pienikin! Mutta onneksi kuitenkin ostin sen, sillä kotona huomasin, että kyseessähän on tiiviste, joka riittää 50 koneelliseen, koska annostusohje on 4 pumppausta pumppupullosta/koneellinen. Ja tuo määrä on tosiaan riittänyt, jopa urheiluvaatteiden pesuun! Niin ja täällä tosiaan pyykinpesukoneet on megaisoja, joten yhteen koneelliseen mahtuu paljon (käytännössä viikon pyykit kerrallaan).

Vasta vähän aikaa sitten tutkin nettisivuilta tarkemmin chicagolaisen Methodin "missiota".  Raaka-aineet ovat tosiaan kasvipohjaisia, myrkyttömiä, niissä ei käytetä ollenkaan tavanomaisia puhdistusyhdisteitä kuten fosfaatteja tai valkaisuaineita, osa käytetyistä raaka-aineista on lisäksi biohajoavia, ja käytetyt hajusteetkin ovat luontojohdannaisia... Putelien sisällysluettelo onkin aikamoista kemiaa, josta en kauheasti ymmärrä. Mutta täytyy sanoa, että näiden valmistaja on nero, sillä pesutulos on aivan riittävä ja nuo tuoksut on aivan maailman parhaita. Tuo oranssi tiskiaine tuoksuu klementtiinille, sininen pyykinpesuaine raikkaalle ilmalle (eli puhtaalle?), käsisaippua merimineraaleille (eli mun mielestä ei oikein miltään, mutta siitä jää sellainen mieto puhdas tuoksu käsiin) ja yleispuhdistusaine limelle. Mutta parasta tietysti noissa on se, että ne toimivat käyttötarkoituksessaan.

Lisäksi kyseinen yritys taas käyttää tehtaassaan tuuli- ja aurinkoenergiaa. Ja osa puhdistusaineista on pakattu uudelleenkäytettyyn muoviin, joka on kerätty merestä mm. Hawaijilta. Tuota muovijätettä kun tuolla meressä riittää... Kuulostaa jopa vähän liian hyvältä ollakseen totta! Mutta kuten jo sanottu, tuotteet toimivat ja mielellään maksan vähän ylimääräistä tuosta em. muustakin!

4 kommenttia:

 1. Mä oon käyttäny vaan Methodin käsisaippuaa. Pyykinpesuainetta tekee aina mieli ostaa, mutta hinnan takia on tosiaan jääny aina kauppaan... Täytyypä metsästää hyvä tarjous ja kokeilla sitä vihdoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut pyykinpesuaineeseen tyytyväinen, joten voin suositella! Hinta oli tosiaan aika paha, mutta ollut riittoisaa ja hintansa väärti!

   Poista
 2. Mä oon myös alkanut ostaa Methodin siivousaineita, koska mua epäilyttää ne valkaisuaineet niissä muissa pesuaineissa. Methodia on saanut iät ajat ainakin Turusta Sokokselta ja muistaakseni joitain tuotteita jopa Prismasta, mutta hinnat on todella korkeita! (Ja on varmaan vieläkin.) En koskaan ostanut Methodia Suomessa.

  Tuota pyykinpesuainetta en ole kokeillut, mutta taidanpa testata seuraavaksi. Se Tiden yleisin pesuaine ei tosiaan ole kauhean erinomaista, mutta valitettavasti sitä löytyy tällä hetkellä meidän kaapista aika iso pönikkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munkin piti aika kauan odotella, että Tiden pönikkä loppui, jotta sain korkata tuon Methodin. Ostin sen muuten Whole Foodsista, kun Safewayssä ei ollut tuota pyykinpesuainetta. Ja voin suositella kokeilemaan!

   Hyvä tietää, että Suomessakin myydään Methodia. Suomessa kyllä varmaan palaan käyttämään vanhoja suosikkeja (joiden nimiä en enää tosin muista...!)

   Poista