sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Viikonloppukuulumisia + meidän hoodit


Tämä viikonloppu on ollut vähän tavallisuudesta poikkeava, sillä olen viettänyt sen ilman Timoa. Itse asiassa vietän myös koko ensi viikon yksin kotona, koska Timo on työmatkalla... Suomessa! Huvittavaa, että Suomessa voi käydä myös työmatkalla! Minä en luonnollisesti ole mukana, koska luulin jo olevani tässä vaiheessa töissä täällä.. joten tietysti vähän harmittaa, etten ole mukana, kun ei niitä töitä olekaan löytynyt.

Mutta koitan keksiä kaikenlaista kivaa tälle viikolle, etten mökkihöperöidy, yksin kun ei tule hirveästi löhdettyä mihinkään. Eilen täällä Campbellissä oli Octoberfestit, ihan sama tapahtuma, mistä kirjoitin vuosi sitten tässä postauksessa. Tuohon tapahtumaan liittyy juoksutapahtuma, jossa voi juosta 5 tai 10 kilometrin lenkin tuossa meidän talon takaa menevällä Los Gatos Creek Trailillä. Täällä kaikki juoksutapahtumat alkaa pääsääntöisesti jo aamulla, kun lämpötilat on vielä aika inhimilliset juoksulle. Joten kävin aamulla herättyäni katsomassa juoksun lopun tosta takapihalta. Fiilis maalissa oli kyllä ihan mieletön, ja päätin, että on pakko päästä juoksemaan tonne vielä johonkin tapahtumaan! Hauska juttu tuolla oli se, että maalin tulijat saivat palauttelujuomaksi veden lisäksi oluen! Ja itse asiassa kaverit kertoivat, että pari viikkoa sitten juostulla San Josen maratonilla oli myös osallistujille tarjolla olutta maaliintulon jälkeen! Mielenkiintoista...

Kävin myös itse Octoberfesteillä myöhemmin päivällä kavereiden kanssa. Koko alue näytti IHAN samanlaiselta kuin viime vuonna, taisi olla aika samat kojutkin paikalla. Saksalaisuuden kanssa tuolla oli hyvin vähän tekemistä. Saksalaista makkaraa ja olutta oli tarjolla, sekä muutamat Saksa-teemaiset esiintyjät, mutta noin niin kuin muuten ne oli ihan perusmarkkinat. Mutta hauskaa oli, ja kiva kun meidän kylällä tapahtuu.

Tänään päätin ottaa kameran mukaan lenkille, koska olen sitä mieltä, ettei näitä meidän hoodeja ole esitelty blogissa tarpeeksi!

Meidän takapihan ohi kulkee Los Gatos Creek Trail. Mesta, jossa lenkkeilemme lähes päivittäin. On lähes yhtä idyllinen, kuin kuvissa. Nimittäin mitä näistä kuvista ei näe on se, että tossa vieressä pauhaa moottoritie, joten mikään kovin rauhallinen se ei aina ole. Mutta tuolla on tosi viihtyisää ja siistiä verrattuna moneen muuhun lenkkipolkuun täällä.


Täällä menee monta "Creek"-nimistä lenkkipolkua, mutta tämä taitaa olla niistä ainoa, jossa on vielä ihan vettäkin, joten tuo on siksikin tosi viihtyisää seutua.


Lisäksi tuolla on tuollaisia pieniä lampia, idyllisiä sellaisia...


Paitsi, että kuten alla olevasta kuvasta näkyy, vedenpinta on laskenut tämän kuivuuden myötä tosi alhaalle, ja käytännössä tämä lampi kuivuu kokonaan...


Ja jos vielä lähemmin katsoo, niin koko lampi kasvaa jotain levää ja pikku hiljaa umpeen. Ja arvatkaa mitä? Porukka kalastaa tossta lammesta kalaa! Siis hyiii...


Noita lampia oli itse asiassa useampikin silloin, kun muutettiin tänne. Nyt muut lammet ovat kuivuneet/kuivattu kokonaan! 


Tuolla puistossa näkyy muuten vielä Schwarzeneggerin kädenjälki, vaikka kuvernööriajoista on jo ihan hetki...


Kävelin tuota trailiä pari kilometriä ja tulin takaisin autotien viertä. Siinä ei sitten ollutkaan paljon enää kuvattavaa... No motari..
Ja itse asiassa yksi pääkonttori, jota en ole aikaisemmin esitellytkään, nimittäin Netflixin pääkonttori! Tuo itse asiassa sijaitsee naapurikaupungin Los Gatosin puolella, mutta nähdään se lähes päivittäin, kun ajetaan tolta motarilta kotiin. Ei mikään pilvenpiirtäjä, pikemminkin tollainen rennon kalifornialainen pääkonttori, tykkään!Kävelin Netflixiltä kotiin, ja naureskelin, kun ihan kotinurkilta löyty tälläinen klinikka, missä saisi botox-pistoksen 13 dollarilla... Haha, pitäiskö käydä ottamassa, kun toi 30 vuottakin tuli mittariin!


Läheltä kotia löytyy myös tälläinen hauska liikennemerkki, joka varoittaa hanhiristeyksestä! Kyllä, täällä on paljon hanhia, mutta ei niitä ehkä NIIN paljon ole, että tarvitsee varoittaa!


Meidän kotikadulta löysin tälläisen kyltin, jota en ollutkaan aikaisemmin huomannut. Tässä ohjeistetaan, että sallittu parkkiaika on 24 minuuttia. Aika tarkka aika...


Seuraavalla kerralla pitää vielä esitellä tuo meidän pikku keskusta, se on niin symppis.

Tätä  kirjottaessa katselen sivusilmällä telkkaria ja tuolta tulee joku ohjelma nimeltään "90 day fiancé". Realityohjelma, missä USA:aan tulee ulkomaalaisia kihlattuja 90 päivän "kihlatun viisumilla" eli K-1:llä, jonka aikana on mentävä naimisiin, jos haluaa jatkaa täällä oleskelua. Todennäköisesti ihan käsikirjoitettu ohjelma, ja aika huttuakin, mutta mielenkiintoista tätä on katsoa, koska amerikkalaisissa ohjelmissa näkee niin harvoin aitoja ulkomaalaisia ja kuvausta heidän sopeutumistaan tänne. Ihan samanlaisia fiiliksiä osittain noillakin ton sopeutumisen suhteen. Ja huvittavaa sekin, että noille ulkomaalaisille tää uusi amerikkalainen perhe puhuu välillä kuin jollekin jälkeenjäänneelle, H-I-T-A-A-S-T-I ja vain lyhyitä kolmisanaisia lauseita, vaikka noiden kielitaito on paljon parempi. Mutta mikä ärsyttävintä, tuossa ohjelmassa on tekstitetty kaikki noiden ulkomaalaisten puheet!!! Ja vain noiden ulkomaalaisten puheet, vaikka esimerkiksi tuo keskilänteläinen perhe puhuu ihan yhtä "pahasti" aksentilla. Mutta jotenkin tuo ulkomaalaisten aksentti on näköjään sellainen ongelma, että se on tekstitettävä. Niin raivostuttavaa!!!

2 kommenttia:

 1. Uusi lukija täällä! :) Ekaa kertaa tänne blogiin eksyin ja olipa hassua huomata, että asut ihan mun siskon perheen lähellä! :) Ne on vasta pari kuukautta sitten muuttanut Los Gatosiin ja mäkin oon tulossa vierailulle joulukuussa. Pieni on (suomalaisten) maailma! :D

  Kivalta ja rehelliseltä vaikuttaa tää sun blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi :). Tervetuloa myös käymään näillä nurkilla, joulukuussa on vielä päivisin ihanan lämmintä ja aurinkoista, vaikka öisin onkin aika kylmä. Ja Los Gatosin keskusta on aivan ihana, viihdyt varmasti täällä :) Terkkuja sun siskolle, en taida ketään suomalaista tietää Los Gatosista, vaikka tosiaan meitä suomalaisia täällä onkin paljon.

   Poista