perjantai 20. maaliskuuta 2015

Amerikkalaisia asioita, joita et edes tiennyt tarvitsevasi

Meille kolahtaa tasaisin väliajoin postiluukusta Bed, Bath & Beyondin kuvasto. Vaikka tuo turhanpäiväinen mainosposti ärsyttääkin, tuota kuvastoa selaan mielelläni, koska sieltä löytyy kaikkia mielenkiintoisia, mutta aika älyttömiä tavaroita, joita et edes tiennyt tarvitsevasi.

Itse asiassa on myönnettävä, että olen jopa säilyttänyt muutaman kuvaston ihan vain tätä blogipostausta ajatellen (joo, ei ole elämää...). Mutta vasta tämän viikon kuvastossa ollut tuote sai näppäimistön sauhuamaan (anteeksi suttuiset kännykkäkuvat). Pidemmittä puheitta, saanko esitellä:

Kakan hajun estosuihke a.k.a. Poo-pourri

Vähän jännitti laittaa tuo k-sana blogiin, koska ties millä hakusanoilla tähän blogiin sen jälkeen eksytään... Mutta kyseessä on siis suihke, joka muuttaa vessanpöntön veden pintaa siten, että pinnan alapuoliset hajut eivät pääse läpi. Toisin sanoen kakka ei haise. Vessanraikastimet olivatkin niin old-school jo. Hinta on aika hurja: n. 60 ml pullo kympillä.


Jatketaan kylpyhuoneteemalla. Tarjolla olisi pyyhkeenlämmitin yhdeksälläkympillä. Täällä tuo pyyhkeiden lämmitys on aika kova juttu, joten sinänsä en ihmettele, että tälläinen vempele on olemassa. Mutta tarviiko siihen omaa kallista laitetta, kun kuitenkin joka amerikkalaisessa kodissa on kuivausrumpu?


Pukeutumisen helpottamiseksi pattereilla toimiva pyörivä kravattiteline! Siis oikeasti, onko jonku telineen pyörittäminen niin vaivalloista, että pitää hommata patterikäyttöinen? Telineen sinänsä ymmärrän. Mutta jos tuo ei pyöri ollenkaan ilman pattereita, niin turha kapistus.


Keittiövälineistä löytyy jos jonkinlaista vempelettä helpottamaan arkea. Minua ihmetyttää näissä kaikissa laitteissa se, mihin amerikkalaiset saavat nämä kaikki mahtumaan? Minun kokemuksen mukaan keittiöissä on vain vähän kaappitilaa. Toisaalta monissa kodeissa on ns. pantry (ruokakomero), joka on enemmänkin kokoa huone kuin komero.

Patterikäyttöinen viinipullon automaattiavaaja. Myönnän tämän hieman houkuttelevan, koska olen itsekin huono avaamaan viinipulloja. Tosin olen oppinut viinipullon avaamisen olevan välineurheilua. Oikeilla välineillä viinipullo kuin viinipullo avautuu ilman mitään suuria voimankäyttöjä. Eli ei millään halvalla Ikean korkkiruuvilla ähkien. Mutta taas nuo patterit... Mitä sitten kun ne loppuvat, eikä uusia ole kotona? Jääkö viini avaamatta ja juomatta?


Voileipägrilli, nimensä mukaan aamuvoikkarin tekoon. Erikoisuutena tavallisiin voileipägrilleihin verrattuna tuossa voi keskellä paistaa leipää grillatessa samalla kananmunan. Vempele on suunniteltu niin, että laitteeseen ladotaan ainekset eri tasoihin, ja vetämällä tuon kananmunanpaistoalustan pois lopuksi, lämmin voikkari on valmis. Voileipägrillit on kivoja, mutta ei niin kivoja putsata.


Näppärä jälkkärintekoväline. "Vain 10 sekunnissa terveellistä jälkkäriä". Laitteen ulkonäön perusteella siinä on kivasti kaikkia pikku onkaloita, johon jää käytön jälkeen raaka-ainetta muhimaan ja kasvamaan bakteereita. Eli ärsyttävä tiskattava. Syökö joku niin paljon tuollaisia mousse-jälkkäreitä, että ostaa tälläisen? Hintakin neljäkymppiä eli ei ihan halpa.


Viininilmausväline. Näyttää mielenkiintoiselta. Itse olen vain käyttänyt dekantteria ja ihan käsin pyöritellyt. Kolmekymppiä aika kova hinta, tosin viinihifistelijälle taitaa olla aika pieni hinta viiniharrastuksen kokonaiskustannuksissa, haha.


Ja jotta sitä viiniä ei läikkyisi kallisarvoisille tekstiilipinnoille, voi ostaa tuollaiset viinyylisuojat istuimille. Miten musta tuntuu, että tuollaiset muovisuojat vähän pilaa esimerkiksi tunnelmallista illallista?


Vedenkestävä bluetooth-kaiutin. Täällä näkee todella paljon bluetooth-kaiuttimia mm. haikeilla ja puistoissa. Mutta näköjään sellaisen voi ottaa mukaan myös altaaseen, koska sieltä altaan reunalta se musiikki kuuluisikin niin huonosti... Todella todella toivon ettei kukaan meidän kompleksin asukkaista keksi ottaa tälläistä mukaan meidän poolillemme...


Viimeisenä minun suosikkini: ruohonsiementenampumisväline. Näppärästi istutat nurmikkosi ampumalla sen kohteeseen. Eikä siinä vielä kaikki! Tuo nimittäin samalla värjää istutettavan kohdan vihreäksi, ettei tarvitse jaksaa odotella ruohon kasvamista. Samaa sarjaa tämän älyttömyyden kanssa.


Mitenkäs on lukijat, tulisiko kauppoja näiden vempeleiden kanssa???

12 kommenttia:

  1. Perjantai-illan naurut, kiitos!!!!! :) Täällä Norjassa tuli muuten radio-ohjelmaa jenkkiläisestä yrittäjästä, joka siellä rapakon toisella puolella oli erikoistunut nurmikoiden maalaamiseen... Mutta en kyllä ihan heti lähtisi ostoksille, vaikka lämmin pyyhe olisi tietty aina kiva. Tai se, että kananmunan saisi grillattua samalla kuin aamupalaleivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amerikkalaiset vähän kyseenalaiset innovaatiot ovat siis saaneet huomiota myös siellä rapakon takana... Toivottavasti se ohjelma ei ollut sellaisella asenteella, että voi kun meilläkin olisi tälläistä... :D. Joo, sinänsä ihan houkuttelevia elämää helpottavia vempeleitä, mutta silti ehkä vähän turhia/vähälle käytölle jääviä...

      Poista
  2. Just tuollaisia "joka keittiin tarvittivia vempaimia". Not. Varmasti jaa sinne kaapinpohjalle ekan kayttokerran jalkeen ja sitten muuttaessa kyrsii pakata ja roudailla kaikenmaailman turhuuksia....Kukahan naita oikeasti ostaa? Vai loytyyko koko satsi sitten poistokorista -70% kun alet alkaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan vielä löytynyt poistokorista, kun useampi näistä on jo tosi pitkään ollu myynnissä :D Mutta ihan siis poistokori-kamaa! Ja oon samaa mieltä tuosta, että on ärsyttävää muutosta toiseen roudailla jotain tarpeettomia keittiökoneita, onneksi aika monta kertaa muuttaneena jäljellä on enää oikeasti tarpeelliset...

      Poista
  3. Minulla ei ole valitettavasti omakohtaisia kokemuksia tuosta kakka spraysta, mutta se oli mainittu yhdessä jenkkiblogissa - sarjassa kymmenen tärkeintä juttua ottaa matkalle ja se oli nro 1 ! Sitä tuntee itsensä ihan tyhmäksi, kun ei ole keksinyt mitään vastaavaa. Varmaan kakkasprayn keksijä on tehnyt miljoonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä, ykkösenä?!! Ei esim. passi oo tärkeämpi? Ainiin, nää ei matkusta USA:n ulkopuolelle ;). Varmasti on suihkeen keksijä miljonääri :D

      Poista
  4. Voi luoja :D Patterikäyttöinen pyörivä kravattiteline on aika laiskuuden multihuipentuma. Ja meinasin tukehtua tuon siementenampumisvälineen pakkauksen havainnekuvan takia. Vähän väännetään taas rautalangasta, haha.

    Leenan kommentin blogipostaus kuulostaa kiintoisalta; miksi ihmeessä kakkaspray tarvitaan mukaan matkalle?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, samaa mietin, miks just matkalle mukaan?? Veikkaan että on ton firman maksama mainos toi ykkössija :)

      Poista
  5. Kohtuullisen hyvät naurut saa näistä Poo-Pourri mainoksista... :D
    https://www.youtube.com/user/poo/videos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauskoja joo! Ei taida ihan jokaisella uutuustuotteella olla noin massiivista mainoskampanjaa :) toki mainoksissakin sanottiin että myyty miljoonia, joten ei ihme..

      Poista
  6. Tuo Poo Pourri on kyllä aikamoinen keksintö! :D Hitsi ku en ite keksiny sitä eka :D. Kuulin muuten siitä ekan kerran Saara Sarvaksen blogista (http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/amerikan-outoudet-vol-3-poo-pourri). Pitäs kuulemma toimia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, siitä vaan keksimään älyttömiä juttuja, amerikassa kaikki on mahdollista ;). Ja hauska tuo Saaran blogipostaus, on siis näköjään myös suomalaisittain testattu! :)

      Poista