tiistai 25. marraskuuta 2014

Kuva-arvoitus

Mitä on allaolevassa kuvassa?


Meidän juoksulenkki.

Sen jälkeen kun täällä käännettiin kelloja talviaikaan, on pimeä tullut jo viimeistään puoli kuuden maissa illalla. Käytännössä se on tehnyt meidän arjen yhteisistä juoksulenkeistä mahdottomia, ainakin jos halutaan valoisalla selvitä koko lenkki. Eikä siinä juoksemisessa pimeällä mitään, sitähän on harrastettu Suomessa jo olosuhteiden pakosta vuosia, mutta kun täällä ei ole lenkkipoluilla minkäänlaista valaistusta, ei siis missään katulamppuja! Juoksepa siinä sitten ihan pimeällä...

Viime vuonna taidettiin ratkaista tämä pimein ajanjakso siten, että ei yksikertaisesti käyty juoksemassa kuin viikonloppuisin valoisan aikaan. Mutta koska meille tänä vuonna on tullut sellainen hyvä 3-4 lenkin viikkorutiini muun urheilun lisäksi, ei olla haluttu tinkiä tästä. Joten niinpä yksi päivä vain lähdettiin lenkille pimeästä huolimatta, ja päätettiin hoitaa valaistus itse taskulampulla (okei, parilla ekalla kerralla meillä oli kännykän taskulamppu lamppuna, mutta nyt myöhemmin ihan oikea taskulamppu). Ja se toimii!

Eikä muuten olla ainoita taskulampun kanssa juoksijoita! Noin yleensä tuolla lenkkipolulla on käynyt kato kuntoilijoissa kellonkäännön jälkeen, mutta edelleen siellä muutamat sinnikkäät juoksevat, ja juurikin itse valaisten polun. Täällä Kaliforniassahan laki vaatii, että polkupyörissä pitää olla toimivat etu- ja takavalot, ja kokemustemme perusteella tämä kyllä toteutuu ihan 99 %:sesti, eli muut polulla pyöräilijät eivät ole ongelma. Mutta jos ei itse halua jäädä pyöräilijän alle, tai haluaa viestittää muille lenkkeilijöille, että täältä tullaan, niin joku taskulamppu ja heijastinviritelmä on hyvä olla. Ja onneksi löysin kaapinperältä Suomesta tuodun heijastimen, koska täkäläisissä urheiluvaatteissa ne eivät ole vakiovarusteena... Polulla lenkkeilee myös sinnikkäästi muutama yksilö, joiden mielestä kaikki itsensä valaisu on yliarvostettua. On muuten pelottavaa, kun pimeydestä tulee yhtäkkiä tyyppi, jota et näe tai kuule metriä aiemmin. Tekisi mieli sanoa näille jotain, vaikka oikeastihan tässä pitäisi olla vihainen tälle kaupungille/maalle. Miksi täällä ei ole katulamppuja???

Ollaan muutaman kerran nähty lenkkeilijöitä otsalampun kanssa, ja nyt mietitään olisiko miten noloa hommata itsellemmekin sellaiset. Olisi nimittäin aika kätevää, kun ei tarvisi sitä taskulamppuakaan kannella käsissä. Otsalampusta tulee vaan sellainen metsä- ja suunnistusfiilis (en ole tosin ikinä suunnistanut peruskoulun jälkeen), ja lähinnä naurattaa ajatus, että juostaisiin tuolla keskellä kaupunkia otsalamput päässä, vielä kun ollaan koko ajan about mailin päässä kotoa (juostaan parin kilsan lenkkiä). No, kylähullu mikä kylähullu!

8 kommenttia:

 1. Meinasin just ehdottaa otsalamppua, ennen kuin luin jutun lopun. Ja vähän suhteellisuutta siihen pimeyden "aikaisuuteen", täällä Suomessa tulee pimeää jo kolmen jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täällä on vielä valoisaa Suomeen verrattuna.. ei käy kateeksi tota pahinta kaamosaikaa. Mut katulamppuja on ikävä :)

   Poista
 2. Ei otsalampussa oo mitään noloa, mie käytän sitä joka päivä! Tosin asun tietty maalla...mutta sanoisin että nolompaa on juosta taskulamppu kädessä kuin otsalamppu päässä ;) Teidän pitää opettaa niille amerikkalaisille miten nämä hommat hoidetaan ;) t. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mä kyllä keksin heti aika monta muutakin käyttötarkoitusta otsalampulle kuin nuo lenkit, joten pitääpä hankkia sellainen heti! Me nyt muutenkin ollaan hulluja suomalaisia paikallisten keskuudessa (mm. kävellään meidän downtowniin kilsan matka sen sijaan että ajettaisiin autolla), joten menee varmaan siihen samaan suomalaisuuden piikkiin ;)

   Poista
 3. Heh! Arvasin heti mitä kuvassa tapahtuu! :D Ja hei, ei otsalampussa oo mitään noloa! Se on tosi kätevä. Mun äitikin just hommas itelleen semmosen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miksi kuvittelin otsalampun olevan jotenkin nolo, selkeästi ei ole :) Ja ei sillä, että se olisi mitenkään mua estänyt! Pitääpä hankkia, tekee elämästä helpompaa :)

   Poista
 4. Ehdottomasti otsalamppujen ostoon. Itse käytän sitä joskus ranteessa, valaisee niinkin ja toimii myös "heijastimena". t. Paula

  VastaaPoista