torstai 12. syyskuuta 2013

Asunto: check!

Jes, me saatiin se asunto, mikä haluttiin!

Tänään päästiin katsomaan sitä eilen tyhjentynyttä asuntoa, joka haluttiin vuokrata. Kyse oli poikkeusjärjestelystä, koska yleensä asuntoa ei pääse katsomaan ennen kuin sen lopputarkastus ja siivous&desinfiointi on tehty. Meitä varoiteltiin, että kämppä voi olla hurjassa kunnossa, ja painotettiin, että kämppä vielä laitetaan kuntoon ennen asuntoa. Joten osasimme varautua sotkuun.

Mutta kämpässä ei ollut mitään vikaa tai varsinkaan mitään likaa! Ainoastaan kylpyammeessa oli jotain käytön jälkiä. Vitsailtiinkin, miten järkyttyneitä ollaan sotkuisuudesta, enkä ihan tiedä ymmärsikö tämä communityn edustaja vitsailujamme.

Kun näytimme vihreätä valoa sopimuksen teolle, oli seuraavana laitettava hakemus kämpän vuokraamiseksi. Lisäksi meidän molempien piti maksaa hakumaksu. Saman päivän aikana meidän piti maksaa deposit (ns. takuuvuokra), jotta voidaan säilyttää vuokraoikeus ja tehdä vuokrasopimus. Takuuvuokran maksamisessa oli se jännä juttu, että se piti maksaa shekeillä, ja meidän shekit eivät olleet vielä saapuneet pankista. Mutta saimmekin pian puhelinsoiton, ettei meidän pidä maksaa depositia ollenkaan, kyseessä oli joku spesiaalitarjous!
Meidän vuokrasopimus


Seuraavaksi saimme sähköisesti allekirjoitettavaksi vuokrasopimuksen. Se oli 38 sivua pitkä!!! Siinä muun muassa sitouduimme siihen, että käytämme ilmastointia kostealla ulkoilmalla tai että emme kuivaa pyykkiä parvekkeellamme esteettisistä syistä. Tuosta kuivauspykälästä saimme jo suullisen vapautuksen, koska asumme ylimmässä kerroksessa ja meidän parveekkeelle ei ole näköyhteyttä kuin viereiseltä parvekkeelta. Pitää vaan olla jäämättä kiinni... Sopimustekstissä käytännössä community vapautti itsensä kaikesta vastuudesta, ja mahdollisti vuokran nostamisen melko helpoin keinoin, mutta luulenpa, että siihen on vain täällä totuttava. Mutta jos asuntoa VUOKRATESSA täytyy allekirjoittaa 38 sivun sopimus, niin mitenköhän pitkä sopimus pitää allekirjoittaa asuntoa OSTAESSA ;)

Mutta käykäähän katsomassa täältä, mihin me muutetaan :)

2 kommenttia:

  1. Aikas hienolle näyttää! Onnea vaan uuteen kotiin! Milloin pääsette muuttamaan? Kyselee Kummitus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna saadaan avaimet ja sitten siitä pikku hiljaa muuttamaan :) t. Riikka

      Poista