torstai 19. syyskuuta 2013

I Love Hiking

Aika kertoa uudesta suosikkiharrastuksestani, haikkaamisesta. Hiking taipuu täällä meidän suomalaisten kesken tuttavallisemmin haikkaamiseksi kuin että puhuisimme jostain retkeilemisestä. Haikkaamisen ja retkeilyn erottaa mielestäni se, että haikkaaminen on sitä samaa kuntokävelyä kun mitä kaikkialla muuallakin harrastetaan, mutta paikallisissa maastoissa, jotka nyt sattumalta ovat kovin vuoristoisia. Eli vuoristokävelyä, ilman mitään retkeilylle tyypillisiä välineitä tms. Siis toki täällä voi lähteä retkeilemään myös koko päiväksi tai pidemmäksikin aikaa, mutta siitä ei tässä kuntokävelyssä ole kyse.

Olen käynyt kaverini A:n kanssa tässä viikon aikana kolmesti haikkaamassa. Olemme käyneet kolmessa eri paikassa, sillä tuota vuoristoa ympärillä riittää. Täällä Piilaakson alueella ylläpidettyjä reittejä on nopean googlailun perusteella useita kymmeniä. Nämä ylläpidetyt reitit ovat myös helppokulkuisia, juurikin tarkoitettu kuntokävelyyn. Haastavampiakin maastoja löytyy runsaasti.

Reitiltä voi toki hakea myös lisähaastetta. Reiteillä olen nähnyt paljon myös juoksijoita ja pyöräilijöitä. Monilla on myös koirat mukana. Yhtään sauvakävelijää ei ole näkynyt, haha!


Me olemme tehneet sellaisia 1-1,5 tunnin mittaisia lenkkejä suht helpoissa maastoissa. Aika on kulunut rennosti rupatellen, joten vauhti on ollut vanha tuttu PPP, niin että pystyy puhumaan puuskuttamatta.

Mikä tästä tekee spesiaalia, on tietysti upeat maisemat ympärillä. Kävellä voi niin metsän siimeksessä kuin kiivetä ylös vuorille. Voi myös opetella tunnistamaan täältä laaksosta tiettyjä maamerkkejä, jotka näkyy monesta suunnasta.

Mikä ei tee tästä niin kivaa, on se fakta, että täällä tapaa toisinaan kalkkarokäärmeitä. Ja kuulemma tarantellojakin. Eli vaikka miten tekisi mieli katsella maisemia, on myös hyvä katsella vähän ympäristöään ja mihin astuu. Olen päättänyt että en pelkää ko. eläimen kohtaamista etukäteen.


Aion ehdottomasti myös kokeilla näillä reiteillä pyöräilyä sitten, kun pyöräni saapuu Suomesta. Myös juoksulenkkejä voisi kokeilla. Nimittäin tämä Los Gatos Creek Trail, josta nämä kuvat ovat, kulkee meidän tulevan asuntokompleksin takaa, ja meillä on siis pääsy tänne käytännössä takapihaltamme. Toki siitä meidän takapihalta on jonkin verran matkaa näihin vuoristomaisemiin, mutta kuitenkin.

Aion myös viedä Timon haikkaamaan heti kun meillä on päivällä yhteistä aikaa. Täällä nimittäin päivä lyhenee koko ajan, ja pimeä tulee jo heti seitsemän jälkeen, joten emme ehdi päivisin. Mutta onneksi parhaat haikkauskelit ovat vasta tulossa, kun sää täällä hieman viilenee, mutta aurinkoa riittää yhä.


2 kommenttia:

  1. Anopilla olisi valmiissa paketissa lehtitilauksen kylkiäisenä saadut kävelysauvat, laitetaanko tulemaan? ;)

    VastaaPoista
  2. Haha, jäisivät varmasti kiinni tullissa aseeseen verrattavissa olevana esineenä ;). Maassa maan tavalla, joten mä ehkä jatkan kävelyä ilman sauvoja, kiitos vaan tarjouksesta :) t. Riikka

    VastaaPoista