tiistai 10. syyskuuta 2013

San Fransiscossa

Vietettiin eilen päivä San Fransiscossa. Timolla oli tapaamisia toimittajien kanssa, ja minä tietysti lähdin mukaan viettämään päivää Friscossa, kun edellinen visiitti jäi niin lyhyeksi lennon viivästymisen takia.

Yksi varsinainen hyöty mukana olostani tuli ilmi vasta autossa istuessamme matkalla Friscoon. Koska meitä oli autossa kaksi henkilöä, saimme ajaa ns. Carpool-kaistaa. Näin matkanteko sujui suht jouhevasti, koska ruuhkaa tuolla kaistalla ei juuri ollut, toisin kuin ns. tavallisilla kaistoilla (Amerikka, yksityisautoilun luvattu maa). Navigaattori laski matkan kestoksi Friscon keskustan määränpäähän 50 minuuttia, mutta todellisuudessa meillä meni noin 85 minuuttia, johtuen pääasiassa siitä, että Friscon keskustassa ajo oli niin hidasta.

Timo siis vietti päivän toimittajien haastateltavana, ja minun agendallani oli käydä läpi 1-2 kohdetta tästä listasta. Kävin myös shoppailemassa hameen ja shortsit, kun en muuttokiireissä tajunnut pakkailla alaosia juurikaan mukaan :).

Muuten chillailin, nautin auringonpaisteesta (kerrankin Friscossa oli lämmin, suorastaan kuuma!) ja kävelin ympäriinsä. Aloitin nähtävyyksien kiertelyn Union Squarelta:


Voisiko joku kertoa miten tuo on tehty? Ei siis ole mikään lentokoneen perässä heiluva viiri, ihan paikallaan pysyi.


Siitä lähdin Financial Districtin kautta kävelemään kohti Telegraph Hilliä ja Coit Toweria.

Määränpäänä oli Coit Tower (tuo valkoinen tönö), joten sinne oli kiivettävä aika matka (okei, olisi sinne autotiekin vienyt ja bussikin kulkenut, mutta halusin kävellä tuhannet rappuset).


Naureskelin näille ja olin tyytyväinen että itse saan parkeerata ihan vaakatasoon (tai lähteä liikkeelle vaakatasosta).


Kannatti kiivetä, koska ylhäällä tornissa odotti näin mahtavat maisemat:

The Financial DistrictBay Bridge

Golden Gate Bridge ja Alcatraz olivat taas sumun peitossa. Pitää ens kerralla ajaa Golden Gaten kautta kotiin, nyt ei viitsinyt ruuhka-aikaan edes yrittää.

Päivä Friscossa oli älyttömän kivaa, ja mikä parasta sinne pääsee uudestaan milloin vain!

Muuten meille kuuluu yhä hyvää, ollaan yritetty sitä pysyvämpää asuntoa etsiä. Tänään mennään ainakin yhtä asuntoa katsomaan.

Perjantaina käytiin pankissa avaamassa meille pankkitili ja tilaamassa shekkivihkoja (kyllä, luit oikein, niitä rarvitaan). Odotetusti siellä kesti kauemmin kun Suomessa olisi kestänyt passintarkastuksineen jne, mutta istuimme konttorissa noin tunnin ja allekirjoitimme aikamoisen nipun papereita. Virkailija näytti myös kädestä pitäen miten nettipankkiin kirjaudutaan, haha. Virkailija oli myös superystävällinen, tarjosi kahdesti juomista sekä lopuksi saattoi meidän konttorista ulos. On täällä kyllä tämä asiakaspalvelu kohdallaan (vaikka ehkä hieman teennäistä). Mutta nyt meillä on nämä (väliaikaiset) kortit:

Muuten aika on kulunut näissä merkeissä:
Kirjallinen koe ajokorttia varten pian, J-A-I-K-S! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti