maanantai 2. syyskuuta 2013

Perillä!

Ensimmäinen yö vietetty uudessa kotikaupungissamme!

Saavuimme eilen tunnin myöhässä San Franciscoon ja siitä maahantulotarkastuksen ja autonvuokrauksen kautta ajelimme San Joseen. Lento Helsingistä Lontoon Heathrow'lle sujui ongelmitta, mutta Heathrow'lla jouduimme molemmat ekstraturvatarkastukseen. Timon käsimatkatavaroissa olleiden liiallisen elektroniikan takia (meillä oli yhteensä neljä tietokonetta, iPad, navigaattori, Kindle, neljä kännykkää ja kaikkiin johdot,  miten niin paljon elektroniikkaa???), minä jouduin vartalotarkastukseen, joka oli kyllä aika epämiellyttävää, kuka nyt haluaisi, että vyötärönauhan alta tarkastetaan keskellä ihmisjoukkoa, heh. No ei kai tuollaisista turvatarkastuksista kieltäytyäkään voi, jos haluaa matkaansa jatkaa... Meillä oli Heathrow'lla yli kahden tunnin vaihtoaika, mutta koska kentällä piti siirtyä terminaalien välillä bussilla ja tosiaan oli tuo aikaavievä turvatarkastus, niin lähtöportille saapuessamme boarding oli jo alkamassa. Toka lento sujui ihan ongelmitta, vaikka olikin vähän myöhässä.

Tässä vähän kielikäännöshuumoria lentokoneesta. Amerikassa vaihdetaan vauvoja.


Maahantulotarkastuksessa sorruimme heti tyypilliseen virheeseen. Valittavana oli linjat vierailijoille, Amerikassa asuville ja amerikkalaisille. Otimme linjan viisumilla maahan asumaan tuleville, ja koska olimme tulossa ekaa kertaa viisumilla maahan, ilmoitimme heti tiskille tullessamme olevamme "new immigrants". Mutta siinä se virhe olikin, emme nimittäin ole uusia kansalaisia vaan uusia asukkaita. Amerikassa tuo jako on erittäin tarkkaa, maassa asuva ei ole verrattavissa kansalaiseen. Mutta meidän virkailija oli rento tyyppi, eikä tarttunut virheeseemme, ja muutenkin koko maahantulotarkastus oli muutamassa minuutissa ohi! Mukanamme oli kansiollinen tarvittavia dokumenttejä, mutta niitä ei edes kysytty, vaikka viisumijuristit teroittivat, että alkuperäinen I-129 (todistus viisumin myöntämisestä) pitää olla mukana. Voittajafiilis oli kun laukutkin saapui perille. Meillä siis on mukana matkatavaraa 1,5 kk varalle, kunnes loput tavaramme saapuvat merikontilla. Yllättävää oli että matkalaukkujen painot ihan sallituissa rajoissa, 22 ja 23 kg, vaikka emme punninneet laukkuja ennen lähtöä.

Hotellille päästyämme jaksoimme käydä ulkona syömässä ja sitten uni vei voiton klo 20, olihan siinä vaiheessa tullut oltua hereillä 24 tuntia.. Tässä muutamat puhelimella nappaamani kuvat hotellin edustalta ja huoneen parvekkeelta.


Tänään täällä on Labor Day, ja mainosten ja kauppojen ikkunoiden perusteella amerikkalaiset viettävät tälläisen kansallisen vapaapäivän shoppailemalla, koska kaupoissa on massiiviset alennusmyynnit vain tänään. Maassa maan tavalla, pitää vissiin mennä vähän shoppailemaan sitten :).

Kolmelta saadaan avaimet kuukauden väliaikaiseen asuntoomme, jännittävää!

1 kommentti:

  1. Hienoa, että olette päässeet turvallisesti ja melkein ongelmitta perille! T. Kummitus

    VastaaPoista