perjantai 22. elokuuta 2014

Turhakkeita: mikroperuna

Suomessa valittiin viime vuonna vuoden 2013 turhakkeeksi hajustettu roskapussi. Tähän voin kommentoida, että nuo hajustetut roskapussit ovat täällä niin arkipäivää, että melkeinpä joutuu etsimään ei-hajustettua versiota. Täällä roskapussit ovat valtavan kokoisia (tilavuus 13 gallonaa eli vajaat 50 litraa), joten meillä roskapussin täyttyminen vie noin viikon. Joten jos jotain hyvää haluaa noista hajustetuista sanoa, niin sen voi sanoa, että roskat ei viikon kertymisenkään jälkeen haise, no roskille, vaan jollekin muulle (keinotekoiselle ällölle)...

Tälläiseen turhakkeeseen törmäsin vähän aikaa sitten kauppareissulla, ja se pääsi kertaheitolla oman turhakelistan top3:seen. Saanko esitellä: Mikroperuna!


Eikä mikä tahansa mikroperuna, vaan yksittäispakattu mikroperuna.

Eikä siinä vielä kaikki... Perunan voi nimittäin heittää mikroon kääreineen päivineen, koska muovi kestää tekstin mukaan mikrottamisen.

Siis voi ihmetys! Ensinnäkin, mikä siinä on vaikeaa keittää peruna(t) vedessä? Tumpelokin sen osaa. Ja ajansäästö tuossa mikroperunassa on varmasti aika minimaalinen, koska tuskin tuo mikroperunakaan on valmis ihan 5 minuutissa. Ja kuka haluaa syödä perunaa, joka ei ole keitetty suolatussa vedessä?

No, ehkä tässä on haettu sitä näkökulmaa, että tämä on helppo valmistaa esim. työpaikalla, missä ei ole keittomahdollisuutta. Joo, on näppärää. Varsinkin kun työkaverit varmasti kiittävät, jos varaat mikron vartiksi kokonaan itsellesi. Ja edelleenkin, miksi et olisi keittänyt perunaa evääksi jo edellisenä päivänä?

Ja sitten tuo mikrotettava muovikääre. En ole ikinä ymmärtänyt näitä eineksiä, joita mikrotetaan muovikääreen kanssa. Ei voi olla turvallista. (Ja joo, kyllä käytän mikrokupua, mutta se on ihan eri asia :).)

Tuon koko komeuden kruunaa kyllä tuo luomu-merkintä. Ei sillä, että se olisi huono juttu sinänsä, jotenkin en vain näe luomua suosivien innostuvan tuollaisesta tuotteesta.


Saako tälläinen "juttusarja" Amerikan turhakkeista kannatusta lukijoissa? Näitä nimittäin löytyy paljon...

8 kommenttia:

  1. Kannatan juttusarjaa turhakkeista!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiinolla odotan lisää.

    VastaaPoista
  3. Asiassa monta puolta. 4-6 perunaa microssa n. 6 minuuttia. Siinä ajassa entii tehdä jotain lisuketta. Yhden perunan juttu varmaan uuniperunaksi tarkoitettu. Pienen määrän keittäminen tuntuu energian tuhlaukselta. Ajatus käyttää seuraavana päivänä tarkoittaa yleensä paistamista, jota en osaa ajatella välttämättä ruokana sieltä parhaammasta päästä. Terv.Iskä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ilmeisesti en sitten vain ymmärrä miten hieno keksintö tälläinen mikroperuna on. Mutta kaipa nämä on makuasioita :). Mutta siitä tuskin ei voi edes kiistellä, etteikö tuolla yhen mikroperunan hinnalla (oli jotain yli dollarin) saisi aika monta perunaa ostettua, joten ei voi olla kovin taloudellisesti kannattavaa ostaa yksittäin??

      Poista
  4. Paras turhake minkä muistan on valmiiksi kuorittu ja viipaloitu banaani uudelleen pakattuna kelmutettuun rasiaan. Asiasta noussi kohtalainen kohu, koska banaanillahan on oma luontainen kuori, tuote ajettiin kohtalaisen nopeasti pois markkinoilta. Nykykuluttaja pähkinän kuoressa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä aikamoiselta turhakkeelta :). En ole viipaloitua banaania nähnyt, mutta kyllähän täällä kaupassa näkee ylihintaisia hedelmä- ja marjakippoja. Näissä ei ole esim. omenoita kuorittu, ja tuskin pestykään, joten niitä ostamalla ei kyllä voita oikein voita mitään...

      Poista