sunnuntai 31. elokuuta 2014

Blogi yhden vuoden!

31. elokuuta 2013 laskeuduimme San Franciscon lentokentälle neljän matkalaukun ja suurien odotusten kanssa. Uskomatonta, että siitä on tänään jo vuosi! Tämä vuosi on nimittäin mennyt niin nopeasti, että tuntuu rehellisesti sanottuna lähemmäs puolelta vuodelta. Tämä vuosi on ollut epäilemättä myös tähän astisen elämän mielenkiintoisin, ja ylittänyt ihan kaikki odotukset.
Tästä se lähti! Matkalaukut pakattuna Suomen asunnossa viimeistä kertaa

Myös tämä blogi täyttää nyt yhden vuoden, jee! Tätä blogia perustaessa epäilin, että jaksan kirjoittaa tätä korkeintaan pari kuukautta, mutta niin sitä on vaan jaksanut raapustella tänne lähes joka ikinen viikko. Tämä nimittäin on toiminut erinomaisena tapana sekä kirjoittaa kokemuksia itselle muistiin että samalla antaa koto-Suomeen säännöllisiä elonmerkkejä.

Ja tänne San Franciscoon päädyttiin..
No ei ihan, vaan tänne Piilaaksoon!
Aika monta haikkia on tullut tehtyä upeissa maisemissa

Vaikka epäilinkin, ettei tätä jaksa lukea kuin korkeintaan meidän äidit, niin Bloggerin tilastot kyllä kertovat ihan muuta. Täällä on tähän mennessä nimittäin käynyt yli 10 000 lukijaa, ja se on mielestäni ihan hyvin ei-kaupalliselle blogille. Ainakin se omaa mieltäni lämmittää kovasti, jos ei muuta. Blogger myös tilastoi muitakin mielenkiintoisia asioita, mm. mistä maasta lukijat ovat ja mitä kautta ovat blogiin tulleet. Suurin osa lukijoista ovat ymmärrettävästi Suomesta ja Yhdysvalloista, mutta säännöllisesti täällä käy myös lukijoita mm. Tanskasta, Iso-Britanniasta, Israelista, Singaporesta ja Japanista. Luulenpa, että he ovat juurikin muita ulkosuomalaisia, jotka tätä blogia säännöllisesti lukevat. Se ilahduttaa, sillä itsekin luen melkeinpä pääsääntöisesti muiden ulkosuomalaisten blogeja. Ulkosuomalaisten ajatukset kun ovat hämmästyttävän samanlaisia asuinmaasta riippumatta, ja täällä ollessa monesti tuntuu, että parhaiten juttuja ymmärtää juurikin toinen ulkosuomalainen.

On tullut ajeltua 1-tiellä...
On tullut käytyä biitsillä...
On tullut spottailtua pääkonttoreita...
Ja tullut naureskeltua amerikkalaisille varoitusteksteille...

Blogiin ajautuu lukijat pääsääntöisesti suoran linkin tai blogilistan Amerikka-kategorian kautta. Hauskinta on ehkä lukea noita Googlen hakusanoja, joilla blogiin on päädytty. Niissä nimittäin on selkeästi kolme suosituinta, ja ne ovat "mitä suomalaisista ajatellaan maailmalla", "Kalifornian kuivuus" sekä "mustikkaletut". Noista kahdesta ekaksi mainitusta olenkin paljon kirjoittanut, joten eipä ihmekään, mutta tuo viimeinen on jo aika hauska. Ei sillä, noita kyseisiä mustikkalettuja tehdään meidän taloudessa yhä joka ikinen viikonloppu, joten hyvä vaan, jos resepti on päässyt jakoon. Myös muita hieman mielenkiintoisempia hakusanoja blogiin löytyy, mm. "dinosauruksen luuranko", "nyrkkeilysäkki" ja "kiviröykkiöt luonnossa". Näiden yhteyttä tähän blogiin en aivan näe, mutta toivotaan, että täältä on löytynyt noissakin tapauksessa se, mitä on tultu etsimään!

On tullut tehtyä myös upeita reissuja...!
KIITÄN siis ihan jokaista lukijaa. Sama kotikutoinen blogimeininki jatkuu täällä myös tästä eteenpäin ja toivottavasti seuraatte mukana! Monet täällä asuvat sanovat, että toisena Amerikan vuotena haluaa jatkuvien nähtävyyksillä ramppaamisen jälkeen keskittyä pikemminkin tavalliseen arkeen. Saa nähdä kuinka meidän käy!

Nyt blogin yksivuotissynttäripäivänä olisi kiva kuulla kommenttien välityksellä, ketkä tätä blogia lukevat. Olisi myös kiva saada toiveita tuleville blogipostauksille, voi nimittäin hyvinkin olla, että en ole jostain mielenkiintoisesta aiheesta yksinkertaisesti tajunnut kirjoittaa ollenkaan...!

(Kuvituksena tämän vuoden kivoja hetkiä! Näitä lisää, kiitos!)


24 kommenttia:

 1. Minä eksyin blogiisi puolisen vuotta sitten. Olen itse todennäköisesti muuttamassa sinne samaiseen Piilaaksoon vuoden vaihteessa, joten siellä asuvien suomalaisten blogit kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja jännittävää, jos olet tänne muuttamassakin! Tervetuloa :)

   Poista
  2. Mulla on varmaan pian paljon muuttoon liittyviä kysymyksiä. Saako sulta kysellä niitä? Miehen työpaikka maksaa meille kontin ja pienemmän määrän lentoteitse. Nyt pitäisi vaan päättää, että mitä ensimmäisenä tarvitsee ja mitä ei ollenkaan. Elektroniset laitteet ei kai siellä toimi, joten niitä ei taideta tuoda, mutta muuten koko omaisuus olisi suunnilleen tulossa mukaan. Jos siis tähän liittyen on vinkkejä, niin mielelläni otan vastaan. Meitä muuttaa siis 5-henkinen perhe.

   Poista
  3. Tottakai saa kysyä, ja voin yrittää auttaa parhaani mukaan :). Suomesta kannattaa tuoda kyllä mahdollisimman paljon tavaraa mukana, koska esimerkiksi amerikkalaiset kalusteet ovat kalliita tai sitten halpoja ja huonolaatuisia, ja no amerikkalainen tyylikin on aika erilainen kuin skandinaavinen. Elektronisia laitteita ei tuotu mukanamme, paitsi sähköpiano, jolle ostettiin 35 dollarilla jännitemuunnin, jotta saatiin se toimimaan. Täältä muuttaa jatkuvasti suomalaisia pois, jotka myy halvalla kaikkea kodin irtaimistoa. Ootko liittynyt facebookissa Piilaakson suomalaiset naiset / lapsiperheet ryhmään, siellä on paljon hyödyllistä infoa, noita myynti-ilmoituksia ja sovitaan tapaamisia ym. Kysele lisää, jos tarvis!

   Poista
  4. Hei, kiva että saa kysellä! Oon liittynyt molempiin facebook- ryhmiin ja niillä tuntuu tosiaan olevan paljon tavaraa myynnissä. Otan vastaan myös vinkkejä väliaikaisista asunnoista. Sitä miehen työpaikka ei hanki meille valmiiksi.

   Poista
  5. Minkälaista väliaikaista asuntoa etsitte? Me olimme kuukauden Suite American kalustetussa asunnossa, joka tosin on varmasti kalleimpia asuntoja. Jos meinaatte asua ns. asuntokompleksissa, suosittelen melkein vuokraamaan asunnon näkemättä sitä (arvostelut kannattaa lukea tarkkaan), koska tuolla ei asuntoja yleensä edes voi nähdä ennen vuokraamista (näyttävät vain malliasunnon). Jos haluatte vuokrata housen tms., niiden vuokraamisesta en valitettavasti osaa sanoa mitään...

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. Etsitään alkuun joko hotellia tai kalustettua asuntoa. Molemmat tuntuu olevan samoissa hinnoissa. Täytyy vilkaista tota missä olitte. Pysyvämmäksi asunnoksi varmaan taloa, sillä noissa komplekseissa ei tunnu oikeen olevan meille tarpeeksi suuria asuntoja. Tarvitaan 4 makuuhuonetta.

   Poista
  8. No joo, Piilaaksossa asuminenkin on niin kallista, että varmasti aika samoissa hinnoissa asua se asunnonetsimisaika hotellissa, ainakin jos siellä ruoanlaittomahdollisuus. Kannattaa varmaan sieltä Suomi-naisten ryhmästä kysellä vinkkejä talon vuokraukseen, siellähän on jo paljon keskusteluja eri alueista (jos sekin on teillä vielä mietinnässä)..

   Poista
  9. Kiitos vinkistä! Näyttää siltä että Suite American kalustetusta kämpästä tulee myös meidän väliaikainen asunto kunnes löydetään pysyvämpi. Se oli sattumalta myös miehen työpaikan yhteistyökumppani.

   Poista
  10. Hyvä juttu! Olimme Santa Clarassa Domicilio-kompleksissa Suite American asunnossa (oli kyllä superhyvä), mutta noita asuntoja nyt löytyy ympäri seutua. Toivottavasti teillekin sattuu hyvä asunto!

   Poista
 2. Tämä toinen ulkosuomalainen löysi juuri blogisi ja jäin lukemaan vanhempia postauksia. Kyllä vuodessa ehtii tapahtua paljon kivoja juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kävin kuikuilemassa blogiasi ja mitä sieltä tulikaan vastaan ensimmäisenä: kirjoitus yhdestä lempparialueesta eli Costa Bravasta :). Täytyy ehdottomasti seurata blogiasi myös jatkossa!

   Poista
 3. Kaikki on ollut mielenkiintoista luettavaa ja tietysti meille on myös tärkeää, että annatte elonmerkkejä tänne koto-Suomeen. Paljon olette vuoden aikana nähneet ja kokeneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)! Vaan keltähän tämä viesti oli? :)

   Poista
 4. Täällä Tanskan lukija! (Ainakin yksi niistä). Ulkosuomalaisten blogeja luen, ja jonkun linkin kautta ajauduin tänne aika hiljattain - en mustikkalettureseptin perässä :). Jaksa vain postailla, mieluiten kai kuka tahansa lukee blogeja, joita päivitellään aika säännöllisesti. Onnea toiseen vuoteen! t Nappis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilykseni siis osoittautuivat oikeaksi, tätä blogia lukee useampi ulkosuomalainen :). Yritän postailla mahdollisimman usein, ja sen edistämiseksi aihe-ideoita otetaan vastaan! Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Löysin blogisi, kun kävit kommentoimassa blogissani tv-sarjoista. :) Luin samana iltana puolet vanhoista postauksistasi ja seuraavina iltoina ne loputkin! Minulle osa viehätyksestä on blogisi avulla omien vaihtomuistojen verestäminen sekä tulevaisuuden haikailu; joskus haluan Yhdysvaltoihin uudestaan, ja ensimmäinen tavoite on ensi vuoden häämatka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä blogi toimii vanhojen muistojen verestäjänä, ilmeisesti meininki ei ole Amerikassa muuttunut miksikään :). Ja kyllä Amerikka toimii hyvin häämatkakohteena, itsekin nimittäin olimme New Yorkissa häämatkalla, emmekä silloin vielä osanneet edes unelmoida täällä asumisesta, mutta näin hyvin siinä kävi :). Ja hauska seurata sun blogia, pysyy paremmin kärryillä paikallisesta tv-pöhinästä kuin itse mediaa seuraamalla :D.

   Poista
 6. Las Vegasissa asuva lukija ilmottautuu! Oon seurannu blogia jo pitkän aikaa, mutta oon kyllä maailman huonoin kommentoimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Oikeastiko, asut Las Vegasissa? :D. Millaista on asua Vegasissa, turtuuko siihen Vegasin meininkiin? Oletko töissä siellä vai?

   Poista
  2. Haha joo! :D Tykkään kyllä asua täällä, paitsi silloin kun alkaa ahdistaan kuinka en sovi tänne feikkihiusten ja silareitten sekaan... Paikalliset ei pyöri Stripillä vapaa-ajallaan, niin täällä asuminen on ihan kun missä tahansa muussa kaupungissa asuis. Paitsi et täällä löytyy kellonympäri aina jotain tekemistä. En oo töissä vielä, pian pitäis alkaa hakee. Tulin tänne avioliiton kautta siis, mies on amerikkalainen. Asuisin mielummin Kaliforniassa (kaipaan merta!), mutta mies on niin tykästyny Vegasiin, et täällä pysytään.

   Poista