sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Haikki Sierra Azulissa, 22 km + kesän treenitavoite!

Minua jäi vähän kaivelemaan, miksi muutaman viikon takainen Mt. Diablon haikki tuntui niin oudon raskaalta minulle. Joten tänään päätimme tehdä suunnilleen samantyylisen haikin kuin tuolloin Mt.Diablossa, mutta ihan näissä "kotimaisemissa" eli vuoristossa joka näkyy olohuoneen ikkunastamme.Siellä se polku vain nousee ylöspäin.. vikasta noususta 

Ja onneksi lähdimmekin, koska kaikki ne viime kerran ongelmat olivat täysin poissa. Tottakai puuskutin mäissä, mutta ei ollut ollenkaan sellaista "ei pysty"-oloa. Itse asiassa vasta viimeisessä isossa mäessä meinasi hieman tulla seinä vastaan, mutta tuossa vaiheessa kilometrejä oli takana jo 15-16 km, joten ei ihmekään. Ja jos katsotte tuosta korkeusprofiilikuvasta, niin huomaatte, että tuo toinen nousu onkin aika tosi jyrkkä lopussa. Siltä se myös tuntui. Teimme tuollaisen haikin, mikä oli kaksinousuinen. Siinä pääsi vähän testaamaan, miten hyvin saa psyykattua itsensä nousuun alamäen jälkeen. Tässä haikissa, verrattuna tuohon Mt.Diabloon, otin ennen haikkia allergialääkkeen, joten sillä saattoi olla positiivinen vaikutus suoritukseen. Mitään allergioita minulla ei Suomessa ole ollut, mutta täällä on kahtena keväänä tuntunut, että on vain pakko syödä allergialääkkeitä.


Haikki oli siis 22,5 km pitkä, ja siinä oli yhteensä nousua kahdessa nyppylässä 1180 m. Aikaa meillä meni 6 tuntia 10 minuuttia. Hauskinta tässä on se, että Mt.Diablon haikissa nousua oli noin 100 metriä vähemmän ja matkaa kilometri vähemmän, mutta meillä meni siinä kuitenkin tunti enemmän (josta puoli tuntia tosin voi selittää huipun visitor centerillä). Eli kaikin puolin tänään meni homma paremmin!Tämä haikki antoi uskoa siihen, että pystymme kesän treenitavoitteeseen. Me nimittäin voitimme arvonnassa liput Yosemiten Half Dome:n huipulle kiipeämiseen! Tuo Half Domen haikki on 22,7 - 26,5 km pitkä (riippuen reittivalinnasta) ja siinä nousua on 1600 m. Ei mikään helppo haikki todellakaan, mutta ihan tehtävissa päivän aikana. Netin arvosteluiden mukaan haikille ei varsinaisesti ole pakko treenata, koska tuo on sellainen "once in a lifetime"-juttu, mikä kuulemma auttaa kovasti tsemppamaan loppuun asti (huikeiden maisemien lisäksi). Mutta koska minä tykkään treenaamisesta silloin kun on joku treenitavoite, niin olkoon tuo Half Dome tämän kesän treenitavoite! Ainakin yksi haikki, jossa nousua tuon 1600 m, ajateltiin vielä tehdä ennen varsinaista Half Domea. Niin ja onhan salilla treeniohjelmaan tullut nyt myös inhokkilaite stepperi kovalla vastustuksella... Luulen, että tämä harjoittelu palkitaan kesällä Half Domella, koska aion silloin haikin aikana keskittyä maisemien ihailemiseen, en tuskailla sitä, että onko vielä pitkä matka... voipi olla toiveajattelua, haha!

6 kommenttia:

 1. Nakyyko teilla koti-ikkunasta vuoret?? Vitsi mika sijainti! Siis pikkasen oon nyt kade :D Pystytko lahtea vaikka yksin paivisin haikkaamaan, vai oliko teilla niin etta sulla ei ollut autoa paivisin kaytossa? Mahan oisin tuolla vuorilla harva se paiva jos asuisin siella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näkyy! Tosin ei ole kovin harvinaista täällä, koska tää Piilaakso on vuorien ympäröimä :D Vaikka nuo näkyy tuosta ikkunasta, niin käytännössä niiden luo ajaa pyörällä/kävelee kymmenen kilometria tai autolla 15-20 min. Pitääkin muistaa laittaa blogiin kuva olohuoneen ikkunasta, sitä nimittäin saattaa tulla aika ikävä :)

   Joo, pystyisin hyvin lähteä päivisin yksin haikkaamaan, on mulla aina auto silloin kun sovitaan niin. Mutta toinen asia on miten turvallista olisi lähteä tuonne yksin, koska vuorilla harvoin kuuluu kännykkä ollenkaan. Esimerkiksi tuolla eilisessä mestassa ei tullut kuin alle 10 vastaantulijaa, joten siihenkään ei voi luottaa, että on muita ihmisiä.. Toki täällä on niitä suosittujakin puistoja, jossa on porukkaa liikaakin (ja ainainen parkkipaikkaongelma), mutta ne ei maisemien puolesta oikein minua miellytä :) Ja joo, kyllähän aluksi noille vuorille halusi päivittäin, mutta niiden olemassaoloon pikku hiljaa "turtui" ja nyt vuorille on päästävä vain joka viikko :D

   Poista
 2. No eipä voi tosiaan treenimestoja moittia, kyllä nuo sen salin stepperin voittaa ;) Hieno juttu tuo arvontavoitto, onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kyllähän sitä mielummin aidot maastot valitsee kuin stepperin sisätiloissa :) Kiitos, kerrankin arpaonni suosi!

   Poista
 3. Loistavaa! Onko tälle haikille joku nimi ja missä se siis oli? Pitäs vähän katsoa sillä silmällä, että josko mekin yritettäis treenata... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täältä löytyy: http://gurmeet.net/hiking/hikes/Kennedy_Limekiln_Priest_Rock_I.html

   Maisemien puolesta ei mikään erityinen haikki (samat maisemat laaksoon kun muuallakin), mutta hyvää treeniä kyllä :)

   Poista