tiistai 14. huhtikuuta 2015

Peanut Butter -haaste ja kuinkas siinä kävikään? (+ banana bread -resepti)

Kuka muistaa minun marras-joulukuun peanut butter -haasteen? Tarkoitukseni oli oppia tykkäämään tuosta kansallisherkusta edes jossain yhteydessä.

No, siinä kävi niin, että jo kahden päivän päästä vetelin peanut butteria purkista suoraan ilman ongelmia, ja koko haaste tuntui turhalta. Itse asiassa niin turhalta, että unohdin kokonaan "raportoida" tulokset. Olennaista oli vain löytää oikea makupari pb:lle.

Sain teiltä lukijoilta tosi hyviä vinkkejä minkä kanssa maapähkinävoita kannattaa syödä. Testaisin mm. maapähkinävoi-hilloleipiä, jotka oli yllättävän hyviä, jos leipä oli itsessään hyvää (ei täällä aina itsestäänselvyys). Myös hedelmät (banaani, omena) dipattuna maapähkinävoihin toimi. Ruoanlaitossakin toimi, tosin en saanut peanut butteria maistumaan lopputuloksessa, mutta kiva proteiinilisä kasvisruokiin joka tapauksessa. Ja jätskin seassa meni. Puuron tai jogurtin seassa en tykännyt.

Oma ehdoton suosikkini on kuitenkin tässä:


Banana Breadia ja peanut butteria! Täydellinen suolaisen ja makean kombo! Parasta tuossa banaani"leivässä" (tai banaanikakussa, niin kuin minä olen sitä aina kutsunut) on sen tekemisen helppous, ei tarvitse mitään apuvälineitä kulhon, uunivuoan, haarukan ja kauhan lisäksi. Lisäksi tuo on hyvä viimeinen oljenkorsi liiaksi kypsyneille/tummuneille banaaneille, meillä kun ne tuppaa jäämään pöydälle syömättä. Banana Breadin resepteissä on vähän turhankin paljon lisättyä sokeria, mutta yritin tehdä sitä vähemmällä sokerimäärällä, ja se itse asiassa toimi ihan hyvin, koska banaani makeutuu kypsyessään ja antaa makeutta luontaisesti.

Tässäpä resepti: (Pahoitteluni amerikkalaisista mitoista ja "kököistä" suomalaisista vastineista!)

Banana Bread (tai banaanikakku)

2-3 erittäin kypsää banaania 
1/3 cup (80 ml) sulaa voita
1 cup (240 ml) sokeria (tai 3/4 - 1/2 cup:ia jos haluat vähemmän sokeria)
1 kananmuna (rakenne rikottuna)
1 teelusikallinen vanilja-uutetta
1 teelusikallinen ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
1 1/2 cup (360 ml) vehnäjauhoja

Kuvasta puuttuu ne banaanit... duh!
(Raaka-aineista vielä sen verran, että meillä kaapissa pyörii paketillinen "kevyttä ruskeaa sokeria", joka toimii tässä reseptissä tosi kivasti, antaa sellaista toffeemaista makua. En osaa sanoa tarkemmin mitä sokeria tuo on, näyttää ihan fariinisokerilta.)

Laita uuni kuumenemaan 350 F (175 C). Murskaa banaanit haarukalla (saa jäädä sattumia). Sekoita banaanin joukkoon voisula, ruokasooda, suola, sokeri, kananmuna, vaniljauute ja lopuksi vehnäjauho. Sekoita kunnes tasaista massaa. Voitele leipävuoka ja kaada taikina siihen. Paista uunissa noin tunti.


Nauti sellaisenaan, tai kuten minä, maapähkinävoin kanssa. Kuten tälläiset "kuivat kakut" aina, ne vain paranevat vanhetessaan jääkaapissa. Valitettavasti meillä kakkua ei jää vanhenemaan...

2 kommenttia:

  1. Hehee mulla pb menee VAIN puurossa ja jogurtissa:D (parasta on sellainen crunchy (luomu)versio.) Missään nimessä mistään karkeista ja leivonnaisista sitä ei saa löytyä tai ne jää multa syömättä. Hassua kuinka meidän maut eroaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muistan että tuo puuro ja jogurtti oli sun vinkki ja ihmettelin kovasti, miten tää voi olla jonkun mielestä hyvää :D Mulla itse asiassa menee jopa Reese's jos oikein paha paikka tulee, muut pb-karkit on kyllä pahoja.

      Poista