torstai 30. huhtikuuta 2015

Kämpän lopputarkastus ja muuttojärjestelykuulumisia taas kerran

Tänään meillä oli se minun etukäteen paljon stressittänyt kämpän lopputarkastus. Kun täällä on vähän se meininki, että paperilla (sopimukset ja muut) on aina tosi tarkkoja, mutta käytännössä ei sitten yhtään. Niin että en vieläkään oikeen osaa ottaa lunkisti noiden kanssa. Toisaalta tiesin, ettei tässä meidän kämpässä ole mitään "vikoja", joten ei paljon mitään korjauskulujakaan voi meiltä periä.

Nuo meidän kompleksin tyypit olivat antaneet neljän tunnin aikahaarukan minkä välillä tulevat tekemään tarkastuksen. No, kolmen ekan tunnin aikana ei ketään kuulunut, joten Timo soitteli perään, ovatko edes tulossa. Langan toisessa päässä kuulosti siltä, että niillä ei todellakaan ollut tuota tapaamista kalenterissa, eli ne oli tekemässä ohareita. Mutta tietty se tyyppi sanoi, että ovat kyllä tulossa ennen ajan loppua. Minun piti lähteä tapaamaan kaveria siinä 10 vaille määräajan loppumista. Ja huvittavaa kyllä, vikana ennen kuin kaarsin pihasta pois näin kuinka kompleksin tyyppi otti golfkärryn alleen (normi kulkuvälineitä täällä, onhan tää meidänkin kompleksi sellaset 500 m pitkä...) ja lähti kaahaamaan meille päin. Timon mukaan tyyppi oli meillä noin 3 minuuttia. Laittoi valoja päälle kaikista huoneista (lamput itse vaihdettava uusiin niiden palettua loppuun) sekä tarkasti ettei keittiön marmoritasossa tai liedessä ole halkeamia. Muuten sanoi, että meillä on siistiä ja että suorastaan ihan mallikämppä, jota voisi esitellä uusille asukkaille (teknisesti heillä olisi siihen oikeuskin, kuhan ilmoittavat 48 tuntia aiemmin). Pisin aika koko vierailusta meni siihen kun kompleksin tyyppi otti nauhakenkänsä pois ja laittoi takaisin jalkaan, kun tajusi onneksi vihjeen, että meillä tapana ottaa kengät pois. Mutta onpa siis hyvä ettei lisäkorjauskustannnuksia tule sen kokolattiamaton pesun lisäksi. Paitsi se loppusiivous, joka päätettiin ostaa heiltä kanssa.

Mutta noi muuten muuttojärjestelyt ei ole ihan putkeen mennyt. Saimme lopulta tarjouksen myös siltä muuttofirmalta, jolla kesti vastata. Joten meillä oli neljältä muuttofirmalta tarjous, joista kaksi pyydettiin aika muodon vuoksi, koska oli ihan vieraita firmoja meille. Tuo viimeisin tarjous oli halvempi kuin muut, mutta siinä epäilytti muutama asia. Tavaroiden arvioitsija vaikutti olevan aika pihalla ulkomaanmuutoista, ei mm. selkeästi tiennyt kuinka kauan merikontilla menee Suomeen. Lisäksi muut paikalliset suomalaiset varoittelivat mm. muuttofirman laskuttavan lisäkuutioista jälkikäteen, ja tekevän tavaramääräarvion tarkoituksellisesti alakanttiin. Päätimme lopulta valita toiseksi halvimman (jonka hinta oli kuitenkin tingitty ihan kilpailukykyiseksi). Yllättäen sillä valitsemallamme firmalla ei ollutkaan enää vapaita aikoja muuttopäivällemme. Argh! Mutta he tarjosivat toista, vielä halvempaa, USA:n yhteistyökumppania. Joten nyt meillä on joku ihan uppo-outo muuttofirma tulossa... jos on tulossa. Heistä ei nimittäin ole kuulunut mitään! Olisi kiva saada joku vahvistus asiaan. Onneksi meillä ei ole mitään sellaista tavaraa täällä, jota ei rahalla voisi korvata, joten olennaisinta taitaa olla ottaa hyvä vakuutus tavaroille. Muuten, jos teitä lukijoita ärsyttää se, etten sano muuttofirmojen nimiä, niin se on ihan tietoinen valinta. Voin kertoa muuton jälkeen muuttofirman nimen, jos meillä on siitä jotain kehuttavaa, jos siis haluan jakaa ilmaista mainosta... Negatiivisista en viitsi sanoa nimen kanssa niin kauan, kun ei ole oma kokemus.

Positiivisesti olemme yllättyneet siitä, että esimerkiksi pankin ja nettiliittymän tarjoajan kanssa on muuttojärjestelyt onnistuneet niin jouhevasti. Pankkimme jopa lupasi, että pankkitilin irtisanomien onnistuu Suomesta käsin puhelimitse. Meillä on omat epäilyksemme onnistuukohan, mutta hyvä jos ainakin teoriassa on mahdollista. Meidän on jätettävä tänne pankkitili (ja sinne jonkin verran rahaa) vielä vuoden 2015 tänne tehtävän veroilmoituksen takia, sieltä kun oletettavasti tulee taas mätkyjä, niin kuin tänä vuonna. Tilillä on oltava tietty summa rahaa myös sen vuoksi, etteivät velota kuukausimaksuja. Toisaalta tuon pankin kanssa kaikki ei ihan mene putkeen, koska ollaan yritetty ainakin kahdesti siirtyä sähköisiin tiliotteisiin paperisten sijasta, mutta vielä ei ole onnistunut...

Nettiliittymän (Comcast) irtisanominen onnistui historiallisesti ihan kertasoitolla. Puhelimen päässä oli tyyppi, joka osasi lähettää myös sähköpostia oikeeseen osoitteeseen (historiallista sekin) ja puhelun jälkeen tuli kirjalliset ohjeet, minne tuon boksin voi palauttaa. Mahtavaa! Olen niin paljon parjannut tuota Comcastiä, että hyvä että jotain positiivistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti