sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pyöräilyvinkki (+ rusketus kaupan päälle!)

Vaikka lukijoissani ei ole kovin montaa, jolle tämä vinkki on relevantti (tai mistä minä tiedän vaikka olisikin), niin jaan tämän loistavan pyöräilyreittivinkin: San Francisco Bay Trail. Voin suositella sitä ihan sen perusteella, että siellä saa a) ajaa rauhassa eli b) ilman että joutuu huutamaan keuhkot käheäksi "on your left:iä" ja varomaan ajamista kurittomien intialaiskakaroiden yli ja c) koska saa takuuvarmasti rusketuksen kaupan päälle. Ainut miinus reitillä on se, että mikäli allasi ei ole maastopyörä, voi meno olla vähän liian tärisyttävää, koska iso osa reitistä menee soratiellä.

Eestaas reittimme... tuossa keskellä tuo eksyminen 101:lle, hups..

San Francisco Bay Trail on 500 mailia pitkä reitti joka kulkee koko San Franciscon lahden ympäri. Jos tuo ympäriajo kuulostaa liian extremeltä, niin voi tehdä kuten me tänään, eli ajaa siitä vain sopivan mittaisen pätkän. Me pakattiin tänään pyörät autoon ja ajettiin Alvisoon, josta rantaa myöten East Palo Altoon ja takaisin. Reitti oli (yhdellä eksymisellä) 57.7 km pitkä ja aikaa siihen meni 4 tuntia. Tuo Alvisosta East Palo Altoon menevä reitti on pisin yhtäjaksoinen reitti Bay Trailiä.  Bay Trail ei nimittäin ole vieläkään valmis yhtenäinen reitti, vaan joutuu kikkailemaan autoteiden kautta, mikäli haluaa päästä eri osien väliset pätkät. Tuo meidän kulkema reitti ohittaa monta täkäläistä maamerkkiä, kuten NASA:n Research Centerin rautahäkkyrän, sekä nämä vuorilta näkyvät "itikanpistot" (maisatorppa-hengessä..) joiden tarkoitus ei vieläkään auennut paremmin vaikka niiden ohi ajoi.

Mutta nyt siihen rusketukseen. Olemme olleet tuolla, tai tarkemmin ottaen Alvisossa ja Palo Alto Baylandseilla, aiemminkin. Alvisossa olimme aika tasan vuosi sitten, enkä silloin kuvitellut että Kaliforniassa tarvitsisi aurinkorasvaa huhtikuussa. No, niin vain kävi, että paloin silloin aika pahastikin ja loppukesän minulla oli aika nolot rusketusraidat. Koska nuo pyöräily- ja kävelyreitit menevät veden äärellä, ja parhaimmillaan kahden vesialtaan välissä, ruskettuu tuolla paremmin kuin missään. Olenkin suunnitellut että lähtisin joku päivä Alvisoon kävelemään ja ruskettumaan. Täällä kun on ihan normaalia urheilla urheilurintsikkatopissa sekä minikokoisissa sortseissa, joten ei tarvi sitä pukeutumiskysymystäkään miettiä. Tänään minulla oli kunnolla aurinkorasvaa, enkä siis palanut, hyvä niin.
Tuo Bay Trail oli vika kohta meidän missä pitää haikata/pyöräillä -listassa. Mitäs me nyt loppuajan viikonloput tehdään???

2 kommenttia:

 1. Jahas, meiltä puuttuu enää se oleellisin eli pyörät :D

  Ja hei, mä haluun kans kävelemään ja ruskettumaan Alvisoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää joku päivä mennä käppäilemään ja ruskettumaan Alvisoon! :)

   Poista